Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какви камъни могат да помогнат при алкохолизъм

Хороскоп

Какви камъни могат да помогнат при алкохолизъм

Снимка:

Алкохолизмът е доста голям и сериозен проблем в нашето общество, който пречи на много хора да живеят пълноценен живот. Много често те се напиват от неуспехи и разочарования в живота, неуспешен брак, загуба на работа и други неприятности.

Още от древни времена се е вярвало, че скъпоценните камъни са надарени с магически сили и лечебни свойства. Те са били използвани в ритуали за извличане на естествената им енергия. Лечението с минерали все още е популярно. Те се използват в медицината. Също така се смята, че предпазват собственика си от отрицателна енергия и го зареждат с положителна.

Има някои минерали, които могат да помогнат на човек да се справи с лошия навик на алкохолизма. Например, аметист, змийски камък, хризокол, опушен кварц.

Природните минерали могат да излекуват човек от пиянство, да прочистят чакрите и аурата, а също така да окажат благоприятен ефект върху енергията на човека. Най-ефективният и мощен минерал е аметистът или папският камък.

Аметист за трезвост

Скъпоценен камък с име, което в превод от древногръцки език означава „трезвен“. Има тенденция да се обезцветява, когато е изложен на слънчева светлина. В древни времена служителите (чиновниците) винаги са имали бижута и амулети с аметист у себе си. Вярвало се, че помага да се запази здравият разум и да се съхрани ума трезвен.

Има и друг начин за борба с алкохолизма с помощта на аметист - вода, в която е престоял аметист. Консумира се в чист вид или се смесва с храната или напитките. Хората, които са наясно с проблема и искат да се справят сами, трябва постоянно да носят аметист като талисман. Препоръчително е да се държи в зоната на слънчевия сплит. Тази зона е точката на най-голяма концентрация на енергия.

Този камък е в състояние да повлияе силно на енергията на човек и помага да се отърве от алкохолизма. И освен това, след действието на камъка, на човека вече няма да му доставя никакво удоволствие употребата на алкохолни напитки. Камъкът ще даде на собственика си смелост, благоразумие, способност да се бори с изкушенията, непоклатимост и лекота на мислите.

Змийският камък (змеевик, серпентинит, мъжка перла) не се счита за ценен и има сравнително ниска цена. Въпреки това, той се използва активно за създаване на бижута и талисмани.

С помощта на такъв минерал представителите на силния пол ще могат да се отърват от алкохолната си зависимост. Добър талисман срещу алкохолизма. В древни времена е бил признат за лечебен поради редица лечебни и полезни свойства.

Този минерал се счита за особено полезен за мъжете, тъй като, въздействайки върху аурата на мъжа, той е в състояние да го предпази от пиянство. От този камък може да се направи амулет, който ще има благоприятен ефект върху човека, който е пристрастен към алкохола. За да го направите, трябва да увиете камъка с конец, чиито краища са навлажнени в бутилка алкохол. Конецът трябва да бъде запален от свещ, закупена в църквата (не забравяйте да изчакате конеца да изгори напълно). На камъка се прави дупка за носене около врата. Съпруга или близък роднина окачват амулета на зависимия.

Опушен кварц или раухтопаз. Този камък е в състояние да се бори не само с алкохолизма, но и с наркоманията.

Хризокол - помощник за жените

Син минерал със зелен оттенък. Основната задача е да се поддържа хармония между душата и тялото, като се поддържа баланс между естествената и човешката енергия. Висулки и други бижута, изработени от този камък, помагат не само за поддържане на трезвост, но и за борба с други заболявания. Полезно е да се носи от хора, чийто алкохолизъм е усложнен от заболявания на щитовидната жлеза, психични разстройства. Практикуващите препоръчват на жените да го носят.

Трябва да се има предвид, че за да се възстанови човек от пиянството, трябва наистина да го иска. Ако човек е принуден да се подложи на лечение, но не иска, тогава нищо няма да се получи. Препоръчително е лечението от алкохолизъм да се извършва комплексно, като се пият определени тинктури и се четат молитви.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още