Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какво иска да ви каже котката със своето поведение

Хороскоп

Какво иска да ви каже котката със своето поведение

Снимка:

Ако внимателно наблюдавате котката, можете да се научите да разбирате езика на нейните движения

Можете да се научите да разбирате „котешки език“, като обърнете внимание на положение на тялото, изражение на лицето и гласови сигнали.

Няма значение какъв характер има котката ви, спокойна, игрива - всяка от тях е ясно изразена индивидуалност, преплетена с мистерия. Всеки собственик на котка ще се съгласи, че пухкавите котки се държат странно, но едновременно с това смешно. Въпреки че може да ви се стори поведението й забавно, тя всъщност може просто да следва котешките си инстинкти. Но ако срещнете проблеми с поведението на котката, не забравяйте, че тя просто се опитва да ви каже нещо. Един от начините да разберете това, което тя се опитва да ви каже, е като слушате звуците, които издава. Независимо дали става дума за мяукане, мъркане, свистене, виене или дори скърцане, всеки гласов сигнал е знак от процеса на мисълта на животното.

Ако внимателно наблюдавате котката, можете да се научите да разбирате езика на нейните движения.

Търкаляйки се на гръб, котката ви кани да си поиграете с нея.

Агресивните свистящи звуци предупреждават: „не се приближавайте до мен“.

Безкрайните кратки мяукания означават, че животното иска храна или търси комуникация.

Особено внимание трябва да се обърне на котешките очи. Ако животното е разширило зениците, може би се готви да скочи. Котката, която напада насочва ушите напред, а котката, която се защитава извива гърба си в дъга.

Ако котката изпитва дискомфорт поради неочаквани промени в къщата, тя винаги показва това с поведението си. Животното проявява настойчиво облизване, апетитът изчезва, понякога при силен стрес, котката започва да пръска урина из къщата.

Всяка котка се нуждае от име/прякор. Животните помнят значими за тях думи и отговарят на повикване. Името задължително трябва да се свързва с приятно изживяване на животното. Добре е да привикнете към името, докато го галите или призовавате да яде храна.

Можете също така да научите котката на прости команди, например: „Седни!“, „На място!“. Подавайте командите винаги с един и същи тон, за да не се обърка животното.

Котките използват езика на тялото често единствено, за да изразят своите нужди и емоции. Независимо дали казват „играй с мен“ или „не се закачай с мен“, опашките са добър показател за настроението им.

Ако опашката е извита като въпросителен знак, това означава, че тя търси вашето внимание. Опашката насочена право надолу, може да означава агресия. По подобен начин други действия, като например да търка лицето си по крака ви или да се търкаля по гръб, означават, че тя се чувства комфортно и ви се доверява.

Ушите й също могат да ви покажат, че се ядосва, ако ги свива към главата си. Ако са повдигнати и наклонени напред, тя е спокойна и щастлива.

Котките чувстват промяната в настроението на собственика и могат да познаят кога той се готви да напусне дома.  

 

 


Коментари (1)

Шошо Страхотни,имам осем.Обичам котки.
11.07.2020 13:27 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още