Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какво означават някои кошмари в сънищата

Хороскоп

Какво означават някои кошмари в сънищата

Снимка:

Падане

Ако летите насън, това говори за прилив на творчески сили, за освобождаване на вътрешна енергия. Най-често децата летят насън. Също така, човек може да лети насън, когато е обхванат от чувство за свобода, ако се е отървал от някакъв товар.

Ако сте започнали да падате, тогава най-вероятно се страхувате да не загубите контрол над това, което се случва в живота ви, нещо е избило земята под краката ви. Може би в живота ви е имало някои промени, за които не сте готови или се чувствате уязвими. Но освен това издава и страх от изоставяне. Може би някой ви е предал или ще ви предаде в близко бъдеще и вие вече го чувствате.

Загуба на зъби

Зъбите са нашето оръжие, сила. Психолозите казват, че ако изведнъж се почувствате слаби, беззащитни в действителност, насън може да сънувате, че губите зъбите си. Според психолозите това е показателно за скрит гняв. Ако потиснем гнева, започваме да стискаме челюсти, това се отразява в зъбите ни. Ако сте загубили зъбите си насън, време е да се отървете от този негатив.

Опасност

Сънувате, че сте в опасност, но не можете да се движите, не можете да правите нищо, за да се предпазите. Това предполага, че сега имате някакъв вид агресия в живота си, на която не реагирате по никакъв начин.

Ако попаднете в центъра на някаква катастрофа (пожар, експлозия), тогава в реалния живот чувствате заплаха или проблемите ви излизат извън контрол. Искате да използвате някаква техника и тя се разпада, например, не можете да се обадите на друг човек, тогава това поражда притеснения за отношенията, най-вероятно сте загубили емоционална връзка с някого.

Когато се опитвате да шофирате някакъв вид транспортно средство, но не се получава, имате нужда от подкрепа, означава, че сега не сте в състояние да се справите сами с трудна житейска ситуация.

Смърт или болест

Ако сънувате, че някой ваш близък е болен или умира, това говори за страх от някакви промени, вие се страхувате от бъдещето. Може би се притеснявате за близките си или осъзнавате, че е дошъл моментът за „нулиране“ на връзката.

Ако вие сами сте умрели, е време да рестартирате нещо в живота си, да започнете отначало. Или е приключил някакъв етап от живота ви. Сън, където някой се ражда или възстановява, означава, че в живота ви ще се появи нещо ново, например друга работа, ще получите ново преживяване.

Нямате дрехи

Срамежливият човек може да сънува, че се намира на многолюдно място без дрехи. Ако насън сте изпитвали чувство на смущение и срам поради факта, че сте се появили с неподходящи дрехи или оставате без тях, то в момента се чувствате много уязвими, страхувайки се, че другите ще разберат за вашите недостатъци и слабости.

Гонитба

Специалистите твърдят, че преследване в съня сънуват онези, които в реалния живот бягат от проблемите, избягват конфликти и те трябва да бъдат разрешени. Този сън може да бъде причинен от неприятна ситуация, която се опитвате да забравите. Някои проблеми са станали много важни за вас сега.

Разбира се, това са приблизителни тълкувания на сънищата, които в повечето случаи са правилни. Но хората са толкова различни, че би било безразсъдно да се говори за точна интерпретация на съня, това може да направи само човекът с помощта на специалист. Но, както виждате, без значение какъв кошмар сънувате, той не предвещава нищо особено ужасно, а само напомня за нерешени проблеми. Що се отнася до болестите, и тук не всичко е толкова просто. Във всеки случай кошмарите са полезни за нашата психика, ако не сънуват твърде често, твърдят психолозите.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още