Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какво разкриват зъбите за характера на човек

Хороскоп

Какво разкриват зъбите за характера на човек

Какво разкриват зъбите за характера на човек - Tribune.bg
Снимка:

Знаете ли, че зъбите не ни се дават само за да дъвчем храна? В ново проучване американски учени откриха, че зъбите могат да ни разкажат за ключови моменти от живота ни. Например, като изследват състава на зъбите на всеки човек, изследователите могат да установят дали той има деца, дали е бил в затвора или е пътувал далеч от родния си град. И всичко това, защото костната тъкан, покриваща корените на нашите зъби, наречена цимент, реагира рязко на всички сериозни промени в живота ни и променя състава си в отговор. В това се убедиха учените по време на изследване на зъбите на 15 починали души, за чийто живот разказаха техни близки и приятели.

На изток съществува поверие, че ако човек има празнина между предните си зъби, това означава, че той няма да види как родителите му умират. Затова говори и разделена долна устна. Хората с такива отличителни особености могат да напуснат родителите си в ранна възраст и да пътуват много, често далеч от дома. Когато техните стари родители са на път да починат, тези хора са твърде далеко и не успяват да ги заварят живи.

Зъбите говорят много и за характера на човек. Голямата междина между зъбите издава експлозивния характер на собственика им. Освен това дупката между зъбите говори за пристрастяване към риска, което не винаги е оправдано.

Хората с дълги резци обикновено са душата на компанията, но в същото време упорито се стремят към целите си и са доста открити в общуването с другите.

Големите резци най-често се срещат при непреклонни и упорити хора, които упорито вървят към целта си. Въпреки трудния си характер, собствениците на големи зъби се отличават със своята искреност.

Общоприето е, че големите остри зъби, включително кучешките, говорят за агресивността на човек. Всъщност това не винаги е така. В повечето случаи такива зъби издават любящ човек. Могат да говорят и за целенасоченост. Например, ако горните кучешки зъби на жената са големи и дълги, това може да подчертава нейната доброта и забавност.

Характерът на човек може да се определи и от кривината или равномерността на зъбите. Идеално подредените зъби говорят за балансиран, спокоен характер. Такива хора не се страхуват да вземат решения и да поемат отговорност. Те са красноречиви, самоуверени и готови да тръгнат към целта си независимо от всичко.

Неравномерно подредените зъби показват добра интуиция на собственика на зъбите. Такъв човек си поставя висока летва и упорито се движи към постигане на целта, трезво оценявайки ситуацията и вземайки адекватни решения. Той е замислен и склонен към размишления. В същото време човек с криви зъби приема болезнено своите поражения.

Собствениците на малките, лисичи зъби често са похотливи. Изпъкналите напред зъби са характерни за скъперниците.

Силните големи зъби свидетелстват за смелостта на човек, неговата сила и доброта. Такива хора най-често са столетници.

Хората с малки зъби - често са доста потайни и затворени натури. Имат малък брой приятели. Често те просто не са разбирани от околните, смятайки ги за странни. Малките зъби, наред с други неща, могат да показват алчност. Такива хора трудно се разделят с парите и изобщо не са готови да ги харчат за другите, било то роднини или приятели.

Редките зъби означават хора с буйно въображение, които винаги имат свежи, интересни идеи в главите си: често дори може да ги смятат за странни. Те също се отличават с постоянство на характера и винаги вървят към целта си.

Раздвоените устни и разстоянието между зъбите се дължат на факторите Ин. Това положение може да се промени, ако дълго време се яде храна от Ян енергия.

Изпъкналите зъби са признак за преобладаване на Ин енергията. За хората с такива зъби е трудно да се придържат към балансирана диета. Те разбират принципите на макробиотиката, но им е трудно да ги прилагат на практика.

Хората с прави зъби обикновено са спокойни  и търпеливи. При съвременните хора зъбите често са различни – някои са скосени навътре, други навън. Това се дължи на хаотичния начин на хранене, консумация както на твърде ин-ска, така и на ян-ска храна. Хората с такива зъби имат много проблеми. Темпераментът им е променлив, както и зъбите им. Те лесно се ядосват и обезсърчават. На тях им е нужно много време, за да намерят разумен баланс.

След като хората започнат да се хранят правилно, пролуките между зъбите им започват да се затварят.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати