Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какво точно представлява периодът, известен като „Сатурновата дупка”

Хороскоп

Какво точно представлява периодът, известен като „Сатурновата дупка”

Снимка:

Всъщност такова понятие като Сатурнова дупка в астрологията не съществува, но като израз е често срещан в езика на народопсихологията. Астролозите го наричат Сатурнова криза. Откъде идва първото наименование?

Запознатите с астрологията знаят, че тази наука се тълкува чрез символичен език и също, че е свързана с митологията. Планетите носят имената на древногръцките богове и богини. В края на своята лична житейска история Сатурн (Кронос) е затворен от сина си в мрачен затвор в далечно кътче на земята. Когато се намираме в последния период преди рождения си ден, който е отреден на Сатурн, ние също символично попадаме в собствения си вътрешен затвор и изживяваме своите угризения и психологични комплекси. Това е времето на кризите на порастването и те служат не само за прибавянето на още една година към възрастта ни. Тяхното главно значение е да напомнят на рожденика за скоротечността на битието.

Около рождения си ден всички се чувстваме слаби, по изнервени, имаме усещането, че сякаш не ни върви в нищо, депресираме се, лесно се ядосваме от дреболии. Имунитета ни намалява. Много често точно в месеца преди рождения си ден даже се разболяваме. С една дума човек наистина се чувства сякаш е попаднал в черна дупка. Оттам идва и израза Сатурнова дупка. А Сатурнова, защото месецът преди рождения ни ден е под управлението на Сатурн.

Защо се чувстваме слаби, изнервени и сякаш не ни върви в нищо?

Месецът преди рождения ни ден е, когато транзитното слънце се намира в нашия 12-ти дом– домът на ограниченията, хаоса, тайните, на интригите, неочакваните реакции и изменения в организма, болници, затворените пространства. Всички мутации и болести идват през този период не случайно и те трябва да се лекуват в даденото време с нетрадиционни методи. Нужно е да търсим духовните причини, да разберем собствените си грешки и да променим начина си на мислене, за разлика от болестите, които възникват през 6-я месец след рождения ни ден и които можем да лекуваме с таблетки и традиционни мерки. 

Когато Слънцето преминава през 12-и дом, който се активира, се засяга и 6-я дом, свързан със здравето. Затова са възможни заболявания от вирусен и инфекциозен характер, а при хронични заболявания се наблюдава изострянето им. Универсалното правило е повече почивка. Това е критичен и разрушителен период, след който идва новото съграждане. Прилича на събарянето на стара и полуразрушена постройка, която трябва да срути, за да може да се съгради пак нова и здрава. В месеца преди рождения ден става разреждането на батериите, когато се чувстваме изморени от годишния цикъл, през който сме минали и нашето Слънце (показател за енергията, виталността ни, здравето и творческият ни потенциал) вече се намира в тъмна и дълбока сянка. 

В деня на рождения си ден ние получаваме енергия, която ни поддържа през цялата следваща година. Дава ни се някакъв лимит и не трябва лекомислено да го пилеем наляво и надясно, което иначе води до изтощение и болести. 

Какво се случва на самата ни рождена дата? Става съединяване на рожденото ни Слънце от хороскопа с транзитното Слънце, което в момента се движи по небосклона. Точно тогава става именно презареждане на вътрешните ни батерии и през месеца, който следва ние биваме изпълнени с нови сили и енергия. Много от важните решения вземаме именно тогава. 

Нека вземем следния пример: Да си представим, че Космосът ни дарява с 12 съда с жива вода. Първите три месеца не можем да си направим сметката добре и започваме да разхищаваме тази вода, разливаме я без много да му мислим. Така постъпваме долу горе и с другите съдове жива вода, но когато стигнем до 12-я съд вече, ние имаме ограничено количество вода и трябва да я пестим. Така става и с нашата жизнена сила. Това беше изразено метафорично. Добре ще е, ако можем да излезем през този период в отпуск, да оставим всички дела, повече да спим, да търсим спокойствието. Да вземаме витамини, защото тогава имаме най-голяма нужда от тях.

Откъс от книгата ми „Тайнството живот“  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още