Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Какво точно представлява периодът, известен като „Сатурновата дупка”

Хороскоп

Какво точно представлява периодът, известен като „Сатурновата дупка”

Какво точно представлява периодът, известен като Сатурновата дупка - Tribune.bg
Снимка:

Всъщност такова понятие като Сатурнова дупка в астрологията не съществува, но като израз е често срещан в езика на народопсихологията. Астролозите го наричат Сатурнова криза. Откъде идва първото наименование?

Запознатите с астрологията знаят, че тази наука се тълкува чрез символичен език и също, че е свързана с митологията. Планетите носят имената на древногръцките богове и богини. В края на своята лична житейска история Сатурн (Кронос) е затворен от сина си в мрачен затвор в далечно кътче на земята. Когато се намираме в последния период преди рождения си ден, който е отреден на Сатурн, ние също символично попадаме в собствения си вътрешен затвор и изживяваме своите угризения и психологични комплекси. Това е времето на кризите на порастването и те служат не само за прибавянето на още една година към възрастта ни. Тяхното главно значение е да напомнят на рожденика за скоротечността на битието.

Около рождения си ден всички се чувстваме слаби, по изнервени, имаме усещането, че сякаш не ни върви в нищо, депресираме се, лесно се ядосваме от дреболии. Имунитета ни намалява. Много често точно в месеца преди рождения си ден даже се разболяваме. С една дума човек наистина се чувства сякаш е попаднал в черна дупка. Оттам идва и израза Сатурнова дупка. А Сатурнова, защото месецът преди рождения ни ден е под управлението на Сатурн.

Защо се чувстваме слаби, изнервени и сякаш не ни върви в нищо?

Месецът преди рождения ни ден е, когато транзитното слънце се намира в нашия 12-ти дом– домът на ограниченията, хаоса, тайните, на интригите, неочакваните реакции и изменения в организма, болници, затворените пространства. Всички мутации и болести идват през този период не случайно и те трябва да се лекуват в даденото време с нетрадиционни методи. Нужно е да търсим духовните причини, да разберем собствените си грешки и да променим начина си на мислене, за разлика от болестите, които възникват през 6-я месец след рождения ни ден и които можем да лекуваме с таблетки и традиционни мерки. 

Когато Слънцето преминава през 12-и дом, който се активира, се засяга и 6-я дом, свързан със здравето. Затова са възможни заболявания от вирусен и инфекциозен характер, а при хронични заболявания се наблюдава изострянето им. Универсалното правило е повече почивка. Това е критичен и разрушителен период, след който идва новото съграждане. Прилича на събарянето на стара и полуразрушена постройка, която трябва да срути, за да може да се съгради пак нова и здрава. В месеца преди рождения ден става разреждането на батериите, когато се чувстваме изморени от годишния цикъл, през който сме минали и нашето Слънце (показател за енергията, виталността ни, здравето и творческият ни потенциал) вече се намира в тъмна и дълбока сянка. 

В деня на рождения си ден ние получаваме енергия, която ни поддържа през цялата следваща година. Дава ни се някакъв лимит и не трябва лекомислено да го пилеем наляво и надясно, което иначе води до изтощение и болести. 

Какво се случва на самата ни рождена дата? Става съединяване на рожденото ни Слънце от хороскопа с транзитното Слънце, което в момента се движи по небосклона. Точно тогава става именно презареждане на вътрешните ни батерии и през месеца, който следва ние биваме изпълнени с нови сили и енергия. Много от важните решения вземаме именно тогава. 

Нека вземем следния пример: Да си представим, че Космосът ни дарява с 12 съда с жива вода. Първите три месеца не можем да си направим сметката добре и започваме да разхищаваме тази вода, разливаме я без много да му мислим. Така постъпваме долу горе и с другите съдове жива вода, но когато стигнем до 12-я съд вече, ние имаме ограничено количество вода и трябва да я пестим. Така става и с нашата жизнена сила. Това беше изразено метафорично. Добре ще е, ако можем да излезем през този период в отпуск, да оставим всички дела, повече да спим, да търсим спокойствието. Да вземаме витамини, защото тогава имаме най-голяма нужда от тях.

Откъс от книгата ми „Тайнството живот“


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати