Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Камбаненият звън лекува и подмладява

Хороскоп

Камбаненият звън лекува и подмладява

Камбаненият звън лекува и подмладява - Tribune.bg
Снимка:

Камбаненият звън оказва лечебно влияние върху клетките на човешкия организъм. Нашите клетки вибрират с определена честота, която зависи от здравословното състояние и енергията на човек (в много отношения честотата на вибрациите зависи и от храната). Колкото по-висока е честотата на вибрациите на нашите клетки, толкова по-здрави, млади и дори по-красиви сме. Патогенните микроорганизми не могат да понасят високочестотна среда, но се чувстват отлично в организъм, чиито клетки вибрират при ниски честоти.

Въздействието на камбанния звън върху околната среда 

Известно е, че камбанен звън е бил използван по време на епидемии и разпространението на болестта е спирало. Болестотворните бактерии, вируси, гъбички - всички те са нискочестотни организми, а камбаненият звън въздейства не само на човек като променя честотата на вибрациите на неговите клетки, но и на околната среда (въздух, вода и др.), което го прави неблагоприятен за патогенните микроорганизми. Камбаненият звън засяга пряко самите микроорганизми, като най-малкото намалява тяхната активност. Молекулите на вирусите скарлатина, грип, чума, коремен тиф, морбили и холера се свиват и се превръщат в кристали! По този начин камбанният звън буквално стерилизира въздуха.

Камбанният звън лекува заболявания

Въздейства върху енергията, а всичко е енергия - физиците са разбрали това отдавна, но ние някак си не го осъзнаваме напълно. Звъненето изравнява аурата на човека, прави я симетрична – здрава, също така повишава енергията. Но аурата винаги отразява състоянието на физическото тяло (или обратно, което изобщо не е важно, тъй като този ефект е взаимен). Ето защо не е изненадващо, че камбанният звън подобрява здравето дори при тежки заболявания.

Изследванията показват увеличение на площта на енергийното поле и цялостно изравняване на аурата. По отношение на енергийните центрове е установено, че камбанният звън има максимален ефект върху 4-и, 5-и и 6-и енергиен център, разположени съответно в центъра на гръдния кош, в основата на шията и в областта на третото око (между веждите). Честотата на вибрациите на тези центрове е достатъчно висока, за да бъде повлияна от високочестотния камбанен звън. А разположените отдолу енергийни центрове имат по-ниски вибрации, което обяснява по-слабото въздействие на камбанния звън върху тях.

Всеки от тези центрове (чакрите) е отговорен за определени органи в човешкото тяло. Затова не е изненадващо, че най-забележимите ефекти на камбанния звън са върху хипоталамуса, хипофизата, надбъбречните жлези и сърдечно-съдовата система.

Вече споменахме за вирусни и инфекциозни заболявания - звъненето има потискащ ефект върху патогените, което допринася за тяхното лечение. Но благоприятното въздействие на камбанен звън върху здравето не се ограничава само до това!

Подобрения се забелязват при проблеми, свързани с нервната система и психиката (стрес, нервност, безсъние, депресивни състояния, психични разстройства). Камбанният звън почти толкова бързо подобрява състоянието при такива заболявания като вегетативно-съдова дистония, хипертония, сърдечно-съдови заболявания, чудесен е за повишаване на имунитета. Слушането на камбанен звън помага при лечението на астма, язва на стомаха и червата, камъни в жлъчката и пикочно-полови заболявания. А също така помага при проблеми със слуха и има аналгетичен ефект.

Камбанният звън подмладява

Старостта е също болест. Звънът на камбани „коригира“ енергията и подмладява всички клетки на организма. На първо място, камбанният звън активира хипоталамуса, хипофизата и надбъбречните жлези. Хормоналната система започва да функционира както в по-млада възраст и хормоните определят повечето процеси, протичащи в тялото.

Всичко по-горе се отнася за камбанен звън на живо. За съжаление, някои аспекти на въздействие на камбанния звън се губят, когато го слушате на запис. Например, само „живото“ звънене има аналгетичен ефект. Същото се отнася и за обеззаразяващия ефект на камбанния звън. Може би това се дължи на загубата на ултразвуковия спектър. И все пак, дори в записа, камбанният звън запазва някои от своите лечебни и подмладяващи свойства.

За да извлечете максимума от слушането на камбанен звън при запис, се препоръчва да използвате WAV дискове (CD), добри 30W високоговорители и добра акустика. Записът в MP3 формат, когато се компресира, губи качество на звука (съответно, лечебният и подмладяващ ефект се намалява).

Противопоказания

С всичките си предимства, камбанният звън има и противопоказания! И това е вашата лична „непоносимост“. Ако камбанният звън е неприятен за вас, тогава не бива да се насилвате - слушането на камбанен звън няма да ви донесе никаква полза.                                                                  

Звънът може да бъде различен, тъй като камбаната е просто инструмент, важно е и коя камбана бие. И всяка камбана има свой уникален звук.

За да се възползвате лично от слушането на камбанен звън, слушайте го само когато ви харесва.                                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети