Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Когато нещо се случва пред теб, то е заради теб

Хороскоп

Когато нещо се случва пред теб, то е заради теб

Снимка:

След всяка твоя добра постъпка, ставаш много по-благороден, отколкото си бил преди да се случи

Няма да отричам, че съм повлияна от създателя на „Метода” Николай Енев. Неговите мисли и открития ме провокираха и аз да се замисля за много неща, а верижната реакция е и веднага да ги споделя с вас.

Авторът казва:”Когато нещо се случва пред теб, то е заради теб.” Неслучайно  именно ти ставаш пряк участник в дадено събитие, което се случва поради някаква закономерност и неизбежност и създават твоята лична реалност. Многообразието и непринудеността на тези житейски моменти ще ви стимулират да се почувствате по-значими в това, което правите, по-добри и благородни.

Когато човек се сблъска в ежедневието си с някаква случка – на улицата, на работното място, в търговския комплекс, веднага се получава един импулс, спонтанно желание да реагира на момента. Може би не винаги го правим, не винаги предприемаме нужното действие, но вътрешният импулс си остава.

Авторът смята, че дребните и на вид незначителни случки създават очарованието на живота, че те придават най-красивото лице на нашето поведение. Преимуществото е, че те те карат да се чувстваш достоен човек.

Какво има предвид той. Ако вървите по улицата и видите например счупена бутилка, която създава непосредствена заплаха за минувачите, твоята реакция е да я преместиш, за да не пострада някой след теб. Направи го. Минавате покрай някой вход на жилищен блок и виждате как някоя жена се мъчи да си отключи входната врата, а ръцете й са заети с пълни чанти, твоята вътрешна реакция е да й помогнеш. Направи го. Чакате на автобусната спирка и виждате как майка се опитва да качи количката си в автобуса. Твоята вътрешна реакция е да й помогнеш. Направи го. Вървите по тротоара и виждате изхвърлена опаковка от чипс на земята до кофата с боклук. Твоята естествена реакция е да я поставиш, където й е мястото. Направи го. Разхождаш домашният си любимец в междублоковото пространство и виждаш на пътеката охлюв, който по всяка вероятност ще бъде стъпкан от нечий крак. Твоята естествена реакция е да го спасиш, като го изместиш. Направи го. И т.н., ежедневието ни изправя пред много подобни случки.

След всяка твоя добра постъпка, ставаш много по-благороден, отколкото си бил преди да се случи. Ти чрез своето минимално усилие извършваш едно добро, което само по себе си е безценно. По този начин никой не може да ти отнеме удоволствието и привилегията да изпиташ едно от най-възвишените човешки състояния, което ти помага да се чувстваш полезен и пълноценен, добър. Да бъдеш Човек с главна буква!

И така, ти се оказваш точният човек, в точния момент. Когато нещо се случва пред теб, то е заради теб. Неслучайно ти си прекият участник в това събитие.

Единственото нещо, което трябва е да направиш твоето добро, но да не очакваш насрещна благодарност, за това че си помогнал. Авторът казва да оставиш силата на твоето дело сама да достигне дотам, където е нейното предназначение.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още