Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Котката – приятел, помощник и лек при безсъние и стрес

Хороскоп

Котката – приятел, помощник и лек при безсъние и стрес

Котката – приятел, помощник и лек при безсъние и стрес - Tribune.bg
Снимка:

Те носят много хубави неща във вашия дом, а спокойствието се откроява като най-основното.

Що се отнася до домашните любимци, котките винаги се изобразяват като студени, независими и незаинтересовани от собственика, но учените твърдят, че това не е така. Като домашни любимци те носят много добро във вашия дом, а спокойствието се откроява като основното.

Сигурно се чудите как те носят спокойствие и първият отговор е - преденето. Да, те използват този звук, за да общуват с други котки, когато са гладни, уплашени, когато нещо ги боли, но и когато им е приятно. Честотите на тези звуци отпускат хората. Ето защо се казва, че преденето е като терапия за котките, но и за хората. Особено в много стресови ситуации.

Гушкането с котка също има успокояващ ефект върху хората, според различни изследвания през последните години. До 83 процента от хората са казали, че котката е най-добрият им приятел, а 67% от хората държат котките си при себе си в най-трудните моменти, за да им осигуряват емоционална подкрепа при гушкане.

Въпреки че изглеждат студени, котките се чувстват по-сигурни в компанията на стопаните си и затова обичат да спят в едно легло с тях. Освен това споделянето на легло е полезно и за човек. Експертите казват, че хората, които страдат от липса на сън поради стрес, трябва да оставят котката да спи до главата си, поне част от нощта. По този начин той ще се отпусне и ще се отърве от негативните енергии.

Друг интересен факт е, че котките оказват положителен ефект при алергии, особено при малки деца. Въпреки че родителите на бебета често смятат, че не е разумно да имат малко дете и котка едновременно, изследванията показват, че децата на възраст под една година, които имат котка като домашен любимец, са по-малко склонни да развият алергии по време на юношеството.

Изследванията показват, че хората, които притежават кучета, са по-активни, общителни и предпочитат да прекарват времето си извън дома, докато собствениците на котки са по-склонни да бъдат по-затворени хора, които обичат да прекарват времето си у дома, за предпочитане сами.                                                                                                                                              


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети