Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Кучета, родени под знака на Лъва

Хороскоп

Кучета, родени под знака на Лъва

Снимка:

Лъвът е знак на лидер, командир, истински монарх

Всяко животно, родено в периода от 23 юли до 22 август (датите са променливи в различните години) се намира под знака на Лъва.

Животните, родени под знака на Лъв са взискателни, нетърпеливи и капризни. Любопитното е, че именно с такъв характер са изключително чисти породи. Ако обаче вашето куче не е чистокръвно, но е родено под знака на Лъв, неговият характер със сигурност ще бъде капризен и взискателен, че и ревнив. Отнасяйте се ласкаво, хвалете вашия четириног приятел - и той няма да има нужда от нищо друго.

Водете кучетата си по-често на изложби и разходки - те, подобно на хората от знак Лъв, обожават социалните събития. Кучето Лъв ще се гордее не само със себе си, но и с нашийника, прическата си и като цяло с всичко, свързано с външния му вид. Тези кучета имат повишено чувство за собствено достойнство и добро самочувствие. Опитайте се да не наранявате това чувство - негодуванието на вашия любимец може да надхвърли всички граници.

Кучетата Лъвове като правило избират и се подчиняват на един собственик от всички членове на семейството, така че е необходимо веднага след придобиването на такова кученце ясно да се поставят акцентните роли.

Кучето Лъв има добри пропорции на тялото, тънки крака, грациозна походка. То е прекрасен екземпляр, шампион в своя клас, идеално куче за всяка изложба/шоу ринг. Конституцията на Лъва е толкова силна, колкото и волята му. Ако изобщо страда от нещо, това са само проблеми с гърба и сърцето. Гръбнакът на такова куче винаги е слаб. То или има дискова херния или сраснали прешлени, така че не трябва да му се позволява да спи на течение, да вдига тежко, да скача. Като вземете необходимите предпазни мерки, то ще живее щастлив живот, просто трябва да го оставите да спи на топло място и да не го товарите с тежката работа.

Лъвът е знак на лидер, командир, истински монарх. Такова куче има царствен вид, доминиращо поведение. Изпълнено е със самоконтрол, амбиция, то е над всички. Умее да служи и го прави с финес.

По-лесно е да се живее с него, отколкото изглежда на пръв поглед, благодарение на необичайното му качество - дълбоката вяра в хората. Убедено е, че всички се опитват да му служат.

Кучетата Лъвове влияят на другите кучета по същия начин като на хората. В същото време те са по-войнствени към тях, тъй като се доверяват на представителите на собствения си вид по-малко от представителите на човешката раса. Те предпочитат кратки, яростни атаки, достатъчно мощни, за да нанесат максимални щети за минимално време.

Като цяло кучетата Лъв са в състояние да се адаптират към собственик, под който и да е зодиакален знак, но най-добре им подхождат Стрелец и Овен.

Ако вие самите сте под знака на Лъва, не е твърде за предпочитане да си вземете куче от същия знак, тъй като двама лидери рядко се спогаждат.

Пуделът е порода на този знак. В двора на френския крал Луи XVI пуделите се превръщат в домашни любимци (от ловни кучета на патици) и се смятат за изискано допълнение на всяко аристократично семейство. Нищо чудно, че от дълго време стандартът на тази порода съответства на прическата лъв - с грива и топка на опашката. Лъв е огнен знак и затова трябва да се обърне специално внимание на въпроса за авторитета. Уважението към хората в него трябва да бъде закрепено веднъж завинаги от ранна възраст, с цялата степен на твърдостта, която може да се изисква. В противен случай по-късно ще имате палаво, арогантно куче.

Любопитни факти за пуделите: Френският император Наполеон със специален указ направил тази порода част от офицерското снаряжение в своята армия. Идеята била офицерите да вземат със себе си пуделите на бойното поле, като ги носели в чанти и при раняване на офицера кучето да изскочи от чантата и да привлече вниманието на доктор с лаенето си. Композиторът Рихард Вагнер взимал пудела си на репетиции, тъй като при фалшиво свирене, пуделът започвал да лае силно.

Друга порода под знака на Лъва са кучетата чау-чау.                             

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още