Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Лечебната и чудотворна сила на светената вода

Хороскоп

Лечебната и чудотворна сила на светената вода

Лечебната и чудотворна сила на светената вода - Tribune.bg
Снимка:

Светената вода за вярващите е образ на Божията благодат. Приемането на светена вода с вяра и молитва лекува телесни болести. Тя, угасвайки пламъка на страстите, лекува душите.

Водата се освещава по време на специални богослужения - молитви, чиято цел е да измолят милост или благодарност за получаване на благословенията на Господ, Божията майка и светци. Ритуалът на Водосвет в църквата се състои в това, че над водата, поставена в специални съдове, се четат молитви, по време на което духовникът осветява водата с троен благослов.

Светената вода има особени свойства, защото запазва дълго време структурата си, увеличава жизнените сили на организма, пречиства пространството (структурира го в благоприятна за човека посока).

Полезно е да се пие светена вода от време на време сутрин (особено по време на грипна епидемия) за поддържане на жизнения тонус и за хармонизиране на организма. След 50-те години е полезно да се пие по-често светена вода – поне около 10 дни месечно. При обща слабост на организма е полезно да се измием със светена вода и да избършем лицето си.

При неразположения светената вода трябва да се пие сутрин на празен стомах или вечер преди лягане. При много тежко заболяване може да се пие вода в неограничени количества, независимо от храненето. След като пиете светена вода, трябва да се молите за изцеление. Пийте вода наведнъж, не забравяйте да отпиете три глътки.

При безсъние или лош сън, светена вода трябва да се пие в продължение на девет дни. За облекчаване на главоболие или други болки върху болното място трябва да се постави компрес, навлажнен със светена вода. Светената вода има огромна лечебна сила. Има случаи, когато няколко капки от такава вода, изляти в устата на човек в безсъзнание, го свестяват и променят хода на заболяването. Но това не означава, че не е необходимо да посещавате лекар.

Светената вода има хармонизирана структура. Тя има уникални способности и мощна чудотворна енергия. Изследователите са провели голям брой експерименти, които потвърждават тези свойства. Забелязано е, че ако се измиете с такава вода и изпиете няколко глътки с вяра и молитва, човешката енергия се подобрява значително.

Измиване със светена вода на Велики четвъртък води до изцеление от различни болести.

Със светена „тризвънна“ вода се лекуват всякакви болести и се премахва мъката. Тризвънна вода – това е светена вода взета от три църкви, като звънът на всяка не се чува в другите две. Водата във всяка църква се взема при пълно мълчание, трябва да се носи също с благоговейно мълчание, без да се водят разговори, а в къщи да се смесят трите води също в пълно мълчание.

Връщайки се от църквата, трябва да изпиете няколко глътки светена вода, да я поръсите върху цялата къща, като същевременно не забравяте за домашните любимци, както и за колата си.

Можете просто да я пиете. В този случай не се допуска използването на вода от общ съд. Всеки човек трябва да използва отделна чаша. Можете да поръсите дома си или мястото, където работите. Ако сте били изложени на чуждо негативно влияние (зли очи), обикновеното измиване със светена вода може да помогне.

Често в домовете възникват силни мисловни форми, които образуват активна структура. Например, от недоволството на снаха и свекърва, разправии между съпрузи и т.н. Трябва да се вземе светена вода и да се напръскат ъглите, таванът, да се постави чаша със светена вода върху шкафа и да се допълва от време на време.

Мисловните форми обичат да „плават“ близо под тавана и се настаняват в ъглите. Хора, които могат да виждат мисловните  форми ги описват като плаващи амеби, които като се появи човекът, срещу когото са настроени, се нахвърлят върху него и го обвиват като пашкул, отнемайки част от жизнените му сили. Светената вода има способността да прогони тези мисловни форми и да възстанови енергийното пространство.

Светената вода трябва да се съхранява в стъклен съд, но при често ползване е добре да се отлее в по-малко шишенце. Колкото по-често се отваря съдът със светена вода, толкова по-бързо тя губи структурата си. Най-силна е Богоявленската вода. Старите хора разказват, че в дните около Богоявление през Земята преминава зелен лъч и той прави водата хармонична във всички водни източници. В откритите басейни водата бърдо възвръща след това предишната си структура.

Ако нямате достатъчен запас от светена вода може да се добави по една супена лъжица в трилитров стъклен буркан с обикновена вода, която ще придобие свойствата на светената вода. Необходимо е да съхранявате светената вода при иконата или зад иконата. Не можете да съхранявате такава вода в хладилника. Не дръжте близо до храна. Но ако поставите бутилка с тази вода върху патогенна зона, тогава нейното отрицателно въздействие се неутрализира.

Когато приемате светинята, трябва да се внимава да не се разлее нито една капка. И в същото време искрената вяра в силата и помощта на Всемогъщия е много важна. Много е важно да запомните, че със светената вода трябва да се работи много внимателно. Ако съдът е стоял много дълго време и съдържанието е придобило зеленикав оттенък, най-добре е да го излеете в кой да е естествен воден източник. В никакъв случай не трябва да се излива в канализационната мрежа. Ако водата се излее на земята, трябва да е на място, където животните и хората не се разхождат. Можете да излеете в тревата в цветната леха, където има чисто място под храстите и дърветата, или в саксия със стайно растение. Съдовете, в които се е съхранявала светената вода, не трябва да се използват за домашни цели.

Могат да се наблюдават безброй случаи на чудотворни изцеления. Но светената вода ще даде изцеление само на онези, които я приемат с благочестива молитва и жива вяра в Бог и силата на светата Църква. За да получите помощ и изцеление, трябва да имате искрено намерение да промените живота си, да се покаете и да бъдете спасени. Чудесата на Господ се случват само там, където са очаквани с цел да бъдат спасени хората, а не от празно любопитство. За да бъде светинята полезна, е необходимо да се пазят чисти мислите, душата и делата.

Наближават светли празници – Връбница, Цветница, Великден. Можете да се снабдите с тази животворна и свята вода.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати