Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Лечебната сила на оранжевото

Хороскоп

Лечебната сила на оранжевото

Лечебната сила на оранжевото - Tribune.bg
Снимка:

Един от начините за лечение с цвят е цветната медитация. Тя облекчава стреса, позволява ви да забравите за проблеми и неприятности, да установите връзка със своето вътрешно Аз. Състоянието на медитация е едновременно концентрация и спокойно психическо състояние.

Oранжевият цвят помага да се вземат решения, при това понякога и много сложни. Този цвят може да се счита за универсален и ефективен антидепресант. Така спомага за успокоение, за справяне със стреса, възвръща баланса. Подобрява настроението и създава чувство за радост, разкрепостява, дава свобода във физически и ментален план, укрепва волята, настройва оптимистично, но не прекалявайте: ако всичко е наред в живота ви, оранжевият цвят може да ви отпусне, да ви потопи в мързела. Противопоказан е при повишена нервна възбудимост.

Ако почувствате спад в силите си, тогава оранжевото ще ви помогне да получите енергия и жизненост и да изпълните всичките си планове. Този цвят може да ви научи да прощавате и да забравяте обидите, а понякога това е просто необходимо.

Оранжевото има способността да възстановява нервната и мускулната тъкан. Това е подмладяващ и подхранващ цвят. Повишава жизнеността на целия организъм, нормализира работата на далака и панкреаса. Оранжевият цвят има благоприятен ефект върху дихателната система, а при бронхиална астма е полезно да комбинирате цветната медитация с ритмична гимнастика.

Оранжева медитация – „давам си свобода”!

Представете си, че под краката ви има  карнеол - кръгъл, светъл и топъл като самото слънце. Усещате как енергията му прониква в тялото през ходилата и се издига по-високо - и започвате да усещате лекота в краката ... Стигайки до таза и корема, оранжевият лъч почиства всички вътрешни органи. На нивото на гърдите лъчите му изпълват белите дробове, почистват ги и дишането ви става спокойно и дълбоко. Цветът ви изпълва цялостно и усещате приятна релаксация. Оранжевият цвят излиза извън пределите на физическото тяло и изпълва аурата ви.

Енергийната ви обвивка и физическото тяло са в хармония и баланс и вие го усещате.

Насладете се на това състояние и благодарете на оранжевия цвят.

Езотериците твърдят, че оранжевият цвят може да изпълнява желания. Съзерцанието на картини с преобладаващ оранжев цвят за 5-10 минути на ден, ускорява изпълнението на вашето желание до 27 пъти.

Сложете изображение със светъл оранжев цвят като фон на работния плот на компютъра си и от време на време, докато съзерцавате слънчевия цвят, мислете си за вашето желание.  Особено добре действа върху желанията, свързани със здравето, вдъхновението и сексуалността. Желанието ви трябва да бъде силно и заредено със силна енергия.

В нашата аура оранжевото показва силата на интелекта, но най-вече не забравяйте, че оранжевият цвят изпълва желанията.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети