Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Лечебните свойства на смокините

Хороскоп

Лечебните свойства на смокините

Снимка:

Мощно средство, което буквално обновява цялото тяло за 40 дни!

Смокините са много полезни не само, когато са пресни, но и когато са сушени. Смокините са лечебни за нашето здраве. Те могат буквално да обновят цялото ни тяло, като оказват благоприятен ефект върху него.

Смокините се считат за най-добри от гледна точка на полезните им свойства. Плодовете им са светложълти на цвят. По време на процеса на сушене количеството белтъчини в смокините се увеличава до 3-6%, а захарта до 50-70%, докато пресните смокини съдържат само: 1% белтъчини, 15-20% захари.

Смокини за нашето здраве

Естествената и природна захар се усвоява добре и лесно от тялото ни. Сушените смокини са в състояние да увеличат многократно енергията ни, да подобрят настроението, ефективността и умствената дейност.

Сушените смокини съдържат огромно количество фибри и това позволява да се запази усещането за ситост за дълго време, подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Сушените смокини са богати на хранителни вещества като калий, магнезий, желязо, калций и витамини от група В.

Високото съдържание на пектин в смокините ги прави ефективни за заздравяване на съединителната тъкан, особено при травми на ставите и костите.

Също така сушените смокини имат способността значително да увеличават антиоксидантната активност на кръвната плазма, а веществото рутин помага за укрепване на стените на капилярите и насърчава по-активното усвояване на витамин С.

Сушените смокини са добри при запек и са отлично слабително средство.

Ежедневното консумиране на смокини намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Има запазена една стара рецепта, която се използва повече от едно хилядолетие за лечение на тялото, за подобряване на физическите и умствените способности и за лечение на много заболявания.

Това лекарство помага за подобряване на храносмилането, подпомага отслабването и елиминирането на токсините от тялото. То е богато на калций и калий, които укрепват сърцето и кръвоносните съдове. Чудесно е за подобряване на кожата и тена. Помага за укрепване на имунната система и ускоряване на метаболитните процеси.

Съставки: 20 броя сушени смокини; зехтин.

Приготвяне: Вземете 20 сушени смокини, нарежете всяка наполовина и поставете в буркан. След това добавете зехтин, така че смокините да са напълно покрити и още 0,5 - 1 см отгоре. Оставете буркана в хладилник за 40 дни.

Консумира се 1 половинка смокиня и 1 чаена лъжичка масло, в което са киснали смокините. Препоръчва се да се взема 5-10 минути преди закуска. Консумирайте, докато съдържанието на целия буркан свърши.

Ще почувствате лечебния ефект на това лекарство веднага. Това лечение може да се повтаря 2-3 пъти годишно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема