Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Любимото упражнение на Буда

Хороскоп

Любимото упражнение на Буда

Любимото упражнение на Буда - Tribune.bg
Снимка:

Веднъж Буда заобиколен от голям брой хора, им разказвал за изкуството да се следва Дхарма и предизвикал  у хората много въпроси, които по същество водели само до едно нещо: Как да открият своето призвание, как сред многото земни грижи да узнаят какво е то и да изпълнят своето предназначение?

Буда им  предложил да  изпълнят любимото му упражнение:

 „Представете си, че имате всичко - казал Учителят - пари, жилища, приятели, слава, сила, власт – всичко, което ви е необходимо. Вие сте умни и красиви, тялото ви е здраво. Имате всичко, което сте пожелали в целия свят. И тогава се събуждате сутринта, ставате и започвате нов ден. Какво ще правите?“

На хората отначало им било много трудно да си  представят това – по инерция мислите им се връщали  към задоволяване на обичайните и ежедневни нужди. Но един човек успял  да се абстрахира, после друг, след това трети – и упражнението започнало да дава резултати. Някой заявил, че ще се заеме с възпитанието на децата, друг видял себе си как изследва движението на звездите по небето, а трети изказал желание да съгражда градове, които да са удобни за живеене на хората.

После някой се обадил, че ако има всичко, тогава ще започне да го споделя с нуждаещите се.

"Току-що ми разказахте за вашата мисия - заключил Буда - Остава, без да губите време, да започнете да я изпълнявате. Затова побързайте."

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Буда

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати