Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Любов и секс – съвместимост на чакрите между партньорите

Хороскоп

Любов и секс – съвместимост на чакрите между партньорите

Снимка:

Неотменна част на любовта се явява сексът. Без него любовта никога не е пълна. Много често някой не получава от секса удоволствие, не може да се отпусне в леглото, не изпитва оргазъм. Причината трябва да се търси на енергийно равнище. За да се решат тези проблеми, е необходимо да се въздейства непосредствено върху енергията на човек.

През нашия организъм циркулира жизнена енергия, която подхожда на циркулирането на кръвта. Каналите, по които се движи се наричат меридиани, а центровете, където се натрупва енергията - чакри. През чакрите ние получаваме и изпращаме информация във вид на енергия. Въздействието върху чакрите може да променя физическото състояние. Съвместимостта между партньорите зависи от това, до колко едноименните чакри се съгласуват помежду си. Тази съвместимост може да бъде биологическа, психологическа или духовна. 

Биологичната съвместимост - съвместимост на Муладхара (коренна) и/или Свадхистана (2 чакра). Определящо значение има Муладхара. Ако тя не се задейства, то истински биологичен контакт по време на секса няма, а значи и удовлетворение. Повечето двойки никога не са имали истински биологичен контакт, тъй като не сработват чакрите им. Именно и затова с времето при съпрузите изчезва половото влечение един към друг. 

Психологическата съвместимост е съвместимост между Анахата (четвърта) и/или Манипура (трета чакра).

Духовната съвместимост е, когато хората са близки по дух. В този случай се задействат Вишудха (пета) и Аджна (шеста чакра ).

При психологическа съвместимост може да има близост между партньорите, но децата, родени в такъв съюз могат да се родят болни, а сексът да бъде неудовлетворителен. В този случай бракът се крепи на дружбата.

При биологичната съвместимост децата са здрави, сексът превъзходен, но партньорите са в конфликт. Бракът се крепи на секса.

Едновременно психологическа и биологична съвместимост се среща рядко. Обикновено се налага да се избира едно: или дружба, или секс, макар болшинството от двойките да не го осъзнават. За съжаление, ако при чакрите няма съвместимост, да се създаде веднъж завинаги такава, практически е невъзможно. Но това не е толкова страшно, колкото изглежда на пръв поглед и не бива да ви разстройва. Съществуват техники за съгласуваност между чакрите, което позволява да се отстранят противоречията и препятствията за хармонично взаимодействие на партньорите. Само че, резултатът от тях е временен и периодически трябва да се обновява.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема