Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Лятното слънцестоене - празник на Слънцето, Живота и Любовта

Хороскоп

Лятното слънцестоене - празник на Слънцето, Живота и Любовта

Снимка:

С навлизането на Слънцето в знака Рак започва лятото. От древни времена слънчевите лъчи са имали специално значение за хората по целия свят.

На този ден наклонената ос на нашата планета Земя е най-близо до Слънцето. В много култури слънцето се празнува като символ на живота,  вярвайки, че в момента на лятното слънцестоене, то има най-голяма сила. Лятното слънцестоене е празника на Слънцето, Живота и Любовта.

Освен Лятно слънцестоене, има новолуние и слънчево затъмнение, което го прави най-силният и най-голям ден в годината.

Лятното слънцестоене се счита за изключително мощен и важен момент в годината, защото тогава слънцето достига максималната си сила, денят е най-дълъг, а нощта - най-къса. В самия момент на най-голямата си сила, ще се случи пълната противоположност на това, което трябва да бъде. Слънцето ще бъде засенчено от затъмнението.

Затъмнението се счита също за един от най-силните енергийни моменти на годината, когато границите между физическия и нефизическия свят са най-тънки и вибрациите са най-силни. В този момент сякаш завесата, която разделя материалния свят от другите светове е отстранена и комуникацията между световете е изключително възможна. Два мощни енергийни момента се случват едновременно - слънцестоенето и затъмнението.

Ако не използвате правилно тази енергия, това може да доведе до трудни емоционални и психични състояния и безпокойство. Акцентът ще падне върху емоционалните състояния, тъй като във водните знаци има пет планети (Луна, Слънце и Меркурий в Рак, и Марс и Нептун в Риби). Много дълбоки и болезнени емоции и болки могат да изплуват на повърхността. По време на слънцестоенето и затъмнението цели пет планети са ретроградни и ни канят да се обърнем към себе си и към своя вътрешен свят.

Във физическия свят тези ретрогради означават неуспехи, препятствия, когато нищо не върви както трябва, докато уроците и събитията се повтарят и не бъдат преодолени и усвоени. Това е изключителен момент за изправяне пред собствената ни сянка, това, което ни пречи да светим и да реализираме пълния си потенциал. Защото Слънцето, тоест нашето сияние, е на своя връх, но е затъмнено от сянката на затъмнението.

Така че, ние трябва да осъзнаем какво ни спира и ни пречи и няма по-добро време от това да осъзнаем сянката си, да я издърпаме на повърхността, да се изправим срещу нея и да я трансформираме. Сянката ни са нашите неосъзнати травми, трудни моменти, погребани мисли и емоции.

Тъй като вратата между световете е широко отворена в момента на затъмнението, всяко затъмнение е чудесно време да предадем на Вселената това, което искаме и да го проявим. Най-простият начин да кажем на Вселената какво искаме е, като запишем на хартия 10-те неща, които искаме да постигнем, да запечатаме желанията си, да запишем написаното и да погледнем какво е постигнато в следващия цикъл.

Най-подходящо е да се работи върху постигането на цели, свързани със символиката на знака Рак - недвижими имоти, взаимоотношения с родители и предци, семейна карма, емоции, грижи, топлина, майчинство.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още