Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Магически свойства на канелата

Хороскоп

Магически свойства на канелата

Снимка:

Канелата се е смятала за подправка за любов и пари

Канелата принадлежи към стихията на огъня и е под влиянието на Слънцето. В древни времена само богатите са можели да си позволят тази подправка, защото се доставяла от другия край на света, пътят бил много дълъг и търговците рискували живота си. Има една стара легенда за канелата. Според нея огнената птица Феникс свила гнездото си от клонки канела. За да получат желаната подправка, тъй като вярвали, че носи щастие и късмет, хората подхвърляли парчета месо в гнездото на страховитата птица, докато то паднало под тежестта на лакомствата. Тогава хората се впуснали и грабнали от ароматните клонки. Вероятно оттук канелата е получила едно от имената си - „огнена помощница“.

Магически свойства на канелата

Вещерите - предшественици на днешните билкари, знаели за магическите свойства на подправката и често я използвали в практиката си. Смята се, че канелата има мощни магически сили. Тя носи щастие в любовта, късмет в живота, увеличава парите и придава отлично настроение.

Канелата се е смятала за подправка за любов и пари. Силата й ставала двойно по-голяма, когато се добавяла към ябълки. Подходяща храна за любов били ябълково пюре с канела или ябълков пай с канела.

Ето някои старинни поверия. Ако не вярвате в тях, проверете ги, ако вярвате – възползвайте се.

Маговете особено ценели канелата за нейната помощ във финансовия просперитет и я наричали подправка за пари. Ако искате да подобрите финансовото си положение, поставете канелена пръчица в портфейла си или на друго място, където съхранявате пари. Можете също да добавите изсушен лист от мента - такъв аромат със сигурност ще подобри вашето благополучие. Поставете канелена пръчка и на работния плот. Но правете го тайно и невидимо от колегите.

Като започнете да почиствате, добавете щипка канела към водата, която ще почисти пода. 

Древен ритуал за любов – В сряда или петък при нарастваща Луна се пекат малки кифлички във форма на сърце. Докато се приготвят, трябва да е включена романтична музика и да си спомняте онези приятни моменти от живота си, които сте прекарали с любимия човек.

Омесвайки тестото, добавете към него чаена лъжичка смляна канела и направете следното наричане: „Огнената помощница подобрява отношенията ми с ……(името): любовта укрепва, страстта се разпалва. Всичко е взаимно, всичко е за добро и общо благо!”

И когато кифличките са изпечени, поръсете ги с подправката.  Канелата трябва да се добавя строго по посока на часовниковата стрелка.

Ако отношенията ви вече са добри, тогава добавете канела в тестото просто така - без никакви наричания. Връзката ви ще стане още по-силна, а нейната чудна миризма ще подобри настроението на всички в домакинството. Не забравяйте, че не бива да разказвате на никого за тайната на вашето семейно благополучие.

Канела за късмет

Много хора забелязват, че канелата им носи късмет в общуването с хората. Общоприето е, че канелата подобрява красноречието. Ако ви предстоят важни преговори, в решаващия ден хапнете нещо с тази подправка: кафе, бонбони, бисквитка или сладолед.  Ако не, тогава просто сипете (по посока на часовниковата стрелка) щипка канела в лявата обувка. И затвърдете това действие с думите: „Успехът е с мен!“

Гадаене по канела

Да, дори такъв ритуал съществува. Този обред се извършва изключително при дъждовно време. Пожелайте си нещо хубаво или задайте някакъв въпрос шепнешком, щедро сипете канела на лявата длан и излезте на дъжда. Нека няколко капки попаднат в дланта ви и да оставят следа там. Върнете се у дома и внимателно изучете формата, оставена от небесните сълзи. Отговорът трябва да се тълкува по същия начин, както при гадаенето върху восък или в чаша кафе.

И накрая, ако искате да се изпълни желанието ви, излезте рано на балкона или на улицата, сипете шепа смляна канела в лявата си ръка, съсредоточете се върху желанието си, затворете очи и духнете върху канелената прах, оставете я да се разпръсне около вас или на вятъра.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още