Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Магическите свойства на магданоза

Хороскоп

Магическите свойства на магданоза

Магическите свойства на магданоза - Tribune.bg
Снимка:

Магданозът е естествен афродизиак и затова знахарите са го включвали в любовните отвари. Способен е да предизвика любов от пръв поглед

Планетата управляваща Магданоза е Меркурий, който управлява и днешния ден – сряда. Така че е идеално време да наблегнете на тази билка. Магданоза принадлежи на стихията на въздуха и носи енергиите на пари, секс и защита. Езотериците отдавна използват магическите свойства на магданоза, за да презаредят батериите си, да почистват домовете от неземни същности и да премахват отрицателните енергии. С помощта на церемонии и ритуали се използва растението, за привличане на богатство и да се подобри финансовото състояние.

Магданоз са отглеждали в градините си още римляните и гърците. Когато го засявали, казвали и заклинания, тъй като вярвали в магическите му свойства. Освен, че е растение на Меркурий, също така се намира и под влиянието на Плутон. В древността магданозът е смятан за символ на горчивина, загуба и тъмни сили, затова често се сервирал само на погребални вечери.

Древните гърци вплитали растението във венци, като напомняне за преходността на живота и в памет на мъртвите. Според техните вярвания магданозът е толкова тясно свързан със света на мъртвите, че смятали, че преди да поникне, коренът прониква първо в подземния свят. Поради това, зелените растения добре отблъскват негативно настроените неземни същества, пречистват и защитават жилищата. Поставени в дома, бързо ще отнемат отрицателната енергия и ще премахнат мрачната атмосфера. Почистване на жилища - за да премахнете негативната енергия, трябва да приготвите отвара от пресен магданоз и да поръсите пространството с нея.

Мексиканците носели магданоза като клонка зад ухото, за да лекуват главоболие. Усилва паметта. Ако всеки ден дъвчете по малко магданоз, ще укрепите физическите си сили, възстановява магическите резерви и хармонизира енергийният поток, повдига духа, подобрява имунната система. Освен това магданозът стимулира сексуалното желание, пробужда страстта. Магданозът е естествен афродизиак и затова знахарите са го включвали в любовните отвари. Способен е да предизвика любов от пръв поглед.

Също така много добре изчиства кожата на лицето и я прави много нежна, особено ако имате пъпки. Ако почувствате, че емоциите ви излизат извън контрол и искате да ги уравновесите, приемайте повече магданоз. Здравословните и лечебни ползи са безбройни. Удивително е, но магданозът съдържа най-голямо количество витамини и хранителни вещества, в сравнение с други зеленчуци и дори някои плодове. Например, съдържа повече витамин С от цитрусовите плодове.  Има много положителни аспекти, но това не означава, че може да се консумира в прекалено големи количества. Като всяко нещо, избягвайте прекомерната употреба.

За да виждате първи актуалните ни хороскопи и да си говорим за всичко, което ви вълнува от вселената на звездите и Зодиака, последвайте специалната група на Tribune.bg във Фейсбук.

Намерете ни ТУК: ХОРОСКОПИ

Или последвайте QR кода:


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети