Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Магическо лечение с алуминиево фолио

Хороскоп

Магическо лечение с алуминиево фолио

Снимка:

Малко са чували за лечението с алуминиево фолио. Същото обикновено фолио на рула, което използваме за печене на различни ястия или за да обвиваме и съхраняваме продукти, може да служи като невероятно средство за облекчаване на всякакви болки и дори лечение на разни заболявания. Китайските лечители отново са първите, които са открили полезните свойства на металната хартия.  Ролята на фолиото в лечението на някои заболявания е описана в трудовете на известния психотерапевт Вилхелм Райх, ученик на Фройд.

Целебните свойства на алуминиевото фолио се дължат на въздействието на енергийното поле на човека. Фолиото има невероятен ефект върху биологично активните точки, като ги затопля, следователно, както вече разбрахте, фолиото перфектно облекчава всяка болка, било то главоболие, болки в ставите, болки в гръбначния стълб, болки в черния дроб или стомаха и т.н. Просто прикрепете парче фолио с лъскавата страна върху болното място и го фиксирайте с превръзка или лейкопласт.

Ако имате главоболие, от ролката алуминиево фолио сгънете лента с широчина около 7 см на няколко слоя. Сложете я на челото си и завържете с шалче, лента за глава. Можете да направите такава лента за глава с фолио, като закрепите краищата с кламер и я поставите на главата си. Тогава няма да имате нужда от шалче за връзване.

Фолиото също много помага за премахване на умората. За целта взимате голям лист фолио за предпазване от слънцето и се покривате с него като одеяло, в легнало положение на дивана за 15 минути и умората е изчезнала.

За облекчаване на умората на краката: изрежете от рулото 7 листа фолио като формат А4 хартия. Сложете листове хартия между фолиото и закрепете краищата с телбод. Сложете на килима на пода, стъпете с крака върху него и се отпуснете пред телевизора. Подложката от фолио перфектно облекчава умората на краката, а следователно и на цялото тяло, действайки през рефлекторните зони.

Лечение на ставите с алуминиево фолио

Възпалените стави могат и така да бъдат увити във фолио и закрепено с превръзка. Можете да държите фолиото на краката си от 40 минути до 2 часа. След 2-часова почивка процедурата може да се повтори. Но използването на т.н. сребърни мостове се оказва по-ефективно. Какво представляват, ще прочетете по-нататък. Те трябва да се прилагат не само върху възпаленото място, но и в слабините и на дупето.

Алуминиево фолио за лечение на простуда и гърло

Ако гърлото ви боли, прикрепете към него лента от фолио и го завържете с шал. Такъв компрес може да се държи поне час или да се остави за една нощ. Още сутринта ще почувствате облекчение. Сребърните мостове ще ви помогнат по-бързо да се справите с настинката, трябва да ги залепите на петите си и да обуете чорапи. Още по-добре, увийте петите с 5-7 слоя фолио, като сложите хартия между отделните слоеве.

Лечение с фолио при радикулит

За лечение на ишиас, радикулит се използва същия метод, както за лечение на настинки с алуминиево фолио и направата на постелка за умора. Прави се колан от няколко слоя фолио с хартиени подложки. Трябва да лежите с такъв колан всеки ден в продължение на четиридесет минути. След няколко дни болката ще изчезне и след две до три седмици пристъпите ще ви напуснат.

Лечение със „Сребърни мостове“

Разбира се, не винаги е удобно да прикрепите голямо парче фолио върху болното място за облекчаване на болката. И отнема време за лечение на различни хронични заболявания. Най-големият ефект при лечение с фолио се постига с помощта на така наречените „сребърни мостове“. Този иновативен продукт е разработен от доктор на науките, академик Ирина Александровна Василиева.

Същността на метода за лечение със сребърни мостове е следната: обикновено в местата на заболяването се нарушава свободният поток на енергия, създават се енергийни дупки, а сребърните мостове помагат на енергията да преодолее болното място и да облекчи болестта. Какво представляват сребърните мостове? Те са просто ленти от фолио, залепени с лейкопласт според определени правила. Много е лесно да направите такъв мост сами. Нуждаете се от домакинско фолио, лейкопласт и ножици. По-добре е да използвате широка хипоалергенна лента, така че да не дразни кожата. Необходимо е от фолиото да се изрежат тесни ленти с ширина 1 см и малко по-дълги от болното място. От лейкопласта изрежете лента с 2 см по-дълга от дължината на лентите от фолио. Залепват се лентите от фолио върху лейкопласта на разстояние 5-7 мм една от друга. Сребърният мост винаги трябва да бъде залепен на възпаленото място (с редки изключения) само във вертикална посока. Ако засегнатата област е голяма и един мост не е достатъчен, за да я покрие, направете още един или два, залепете до първия.

Сребърни мостовеСребърни мостове

За лечение със сребърни мостове се препоръчва при: ангина, щитовидна жлеза, главоболие, световъртеж, зъбобол, болести на белите дробове, бронхите, болести на хранопровода, стомашни язви, колит, бъбречна и чернодробна недостатъчност, възпаление на яйчниците и пикочния мехур, сърдечна недостатъчност, подуване на краката, разширени вени, болки в коляното, остеопороза, скалиоза, болки в ставите, гръбначния стълб, радикулит, остеохондроза, отит и кашлица, мастопатия, тумори, шевове, белези, синини, за корекция на кръвното налягане. И това не е целият списък. Мостовете могат да се прилагат на всяко място, където боли, и ще видите резултата много скоро.

Може да се излекува синина на крака след натъртване, като залепите сребърен мост. Сребърните мостове могат дори да изгладят бръчките на лицето, за това те се залепват на лицето през нощта. След три дни е наложително да смените мостовете с нови, тъй като те вече са си свършили работата. Мостовете могат да бъдат разгледани на уебсайта на И. Василиева.

Не винаги е достатъчно да поставите мост на възпалено място, трябва да знаете различните точки на тялото, които са свързани с един или друг орган и техните функции. Например, за коригиране на кръвното налягане, мостове се залепват зад ушите, на гърба, в началото на гръдната област и на стомаха точно над пъпа. Ако залепите мостовете на гърба си, тогава ефективността ви ще се увеличи, ще има такъв прилив на енергия и дори до вечерта няма да се уморите.

Придържането на "сребърни мостове" трябва да бъде успоредно на гръбначния стълб и да не се отстраняват 3 дни. Ако болката не е преминала, можете да ги използвате за по-дълго време - ако лепенката вече няма да се налага, да се заменя с нова (можете да се миете под душа). След отстраняване на пластира за лечение, в кожата трябва да се втрива растително масло, а след това отвара от лечебни билки или просто минерална вода - допълнително ще облекчи възпалението и негативността.

Няма противопоказания и все пак да не се ползва, когато може да се повиши температурата и от бременни. Единственото предупреждение е, че не можете да прилагате фолиото директно върху сърдечната област и други места, които не се препоръчва да се загряват. Трябва да се има предвид, че обработката с алуминиево фолио може да бъде доста продължителна. Трябва да имате търпение, постоянство, вяра.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още