Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Магическото време на есенното равноденствие

Хороскоп

Магическото време на есенното равноденствие

Снимка:

На 22 септември Слънцето влиза в знак Везни в 22:21ч и започва есенното равноденствие в северното полукълбо. Краят на лятото дойде. Топлите дни си отиват. Растенията спират растежа си и започват да падат листата на дърветата, докато някои представители на фауната вече не пребивават в нашия регион, защото те отдавна са на път за някои по-топли страни. Равноденствието, както подсказва името му, настъпва, когато нощта и денят са с еднаква дължина, перфектно балансирани, преди да започне новият сезон.

Есенното равноденствие традиционно се празнува като време на празнуване в чест на Майката Земя и нейните плодове. На есенното равноденствие се палят сини свещи, които символизират есенния дъжд и зелени за Майката Земя и нейната дивна реколта, за да се покаже сливането на неравномерните аспекти на живота и балансираното мислене. В езическата духовност на този ден работата приключва и се планират нови, а правилото е: „Каквото посееш, това ще пожънеш“. Есенното равноденствие е времето, когато се събират плодовете на труда, не само в материалния, но и в духовния смисъл.

Това е също много важно време да разпознаем и почетем собствената си светлина и тъмнина дълбоко в себе си. Както Земята се движи през своите цикли, така и ние преминаваме през нашите цикли всеки ден.

Помислете за натрупания си опит през тази година, признайте личния си растеж и бъдете благодарни за предизвикателствата, които сте преодолели. В този период ще бъде важно да сте честни със себе си и с другите, да изразявате това, което чувствате, какво мислите и да поемате пълна отговорност за действията си, за последствията от действията си и всичко, което създавате и преживявате.

Почистете пространството около себе си. Сега е моментът да изхвърлите или раздадете нежелани неща, които вече не използвате и които могат да бъдат полезни на другите. Отървете се от нещата, с които имате негативни асоциации, защото това ви освобождава от мисли и убеждения, които вече не са ви полезни и ви помага да се съсредоточите върху това, което е важно за вас.

Използвайте солна лампа, етерични масла, тамян или други билки и някои звукови купички (камбани), за да пречистите енергията след почистване на стаята. Можете също така да изпеете любима песен или да изразите желанието си към Вселената. По този начин внасяте яснота и хармония в живота и дома си.

На този ден трябва да ядете ябълки, лешници, хляб, картофи, моркови и лук.

Есенното равноденствие е подходящият момент да изясним намеренията си и да осветлим посоката, в която искаме да вървим. Помислете къде искате да бъдете през пролетта! Това е идеален период да преразгледате целите си и да ги заредите с енергия. Използвайте енергията на равноденствието, за да се свържете с вътрешните си знания, започва периодът на инкубация и дългосрочно планиране. Идеите, които посеете през този период, през пролетта започват да поникват, трансформират се и се засилват от времето, когато сте в несъзнаваното.

Използвайте силата на естествените цикли, за да се отворите за собствените си дълбоки знания и интуиция. Есенното равноденствие обявява времето за откриване и оценяване на нашите благословии.

И така, нека бъдем благодарни за плодовете на мъдростта, които започваме да жънем в себе си и да намерим пътя, който ни води да използваме тази мъдрост завинаги.

Вземете един планински кристал, подръжте го в двете си длани в центъра на сърцето и изразете благодарност за всички предизвикателства, през които преминавате, защото това ще ви помогне да израствате и да се развивате в най-висшите си качества. Вземете лист хартия и химикалка и запишете вашите желания и това, което искате да запазите, поставете вашия кристал върху този лист хартия, която сте изпълнили с благодарността си. Визуализирайте как се изпълва със светлина, която слиза отгоре, преминава през теменната ви чакра, излиза през сърдечната и се влива чрез кристала в заветните ви желания.

Честито Есенно Равноденствие като начало на една щастлива есен!  


Топ новини

виж още

Актуална тема