Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Масаж на ушите

Хороскоп

Масаж на ушите

Снимка:

Масажът на ушите е много разпространена практика в китайската медицина. На ушите има много биологично активни точки, свързани с цялото тяло. Ушната мида е нашето тяло в миниатюра. Следователно, като правим масаж на ушите, ние активираме дейността на целия организъм.

В същото време се подобрява кръвообращението в органите, стимулира се мозъчната кора. Достатъчно е за 1-2 минути да разтриете ушите си с дланите си и със сигурност ще почувствате прилив на сила, умората ще бъде премахната и главоболието ще намалее.

Сутрин използвайте масаж на ушите, за да събудите тялото и да го подготвите за активна работа. Ако имате замаяност, спазми или шум в ушите, опитайте да покриете ушите си с длани и да ги разтривате енергично до зачервяване. Правете тази процедура поне два пъти на ден. Ако имате сложна умствена работа, тогава правете тази процедура на всеки 1-2 часа.

Създайте си навика да масажирате ушите си и ще видите резултатите. Освен триенето на ушите с длани, можете да разтривате ушите си с отделни пръсти (например с палеца и показалеца), както и да дърпате ушите нагоре и надолу, наляво и надясно.  


Етикети масаж, уши

Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още