Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Меркурий квадрат Нептун – внасят вятър и мъгла в живота

Хороскоп

Меркурий квадрат Нептун – внасят вятър и мъгла в живота

Снимка:

Меркурий в Близнаци и Нептун в Риби са в сблъсък в квадратура на 23 май, което създава илюзии, фалшиви образи в съзнанието ни в дните около тази дата. В това време се изговарят много фалшиви думи, дават се големи обещания, разказват се празни истории, с една дума всичко е вятър и мъгла. Получава се някаква магия, но после тя изчезва и оставя следи от разочарование.

При хората лявата част на мозъка е логична, аналитична и рационална (Меркурий), а дясната е сензорна, интуитивна (Нептун). Когато в астрологична символика Меркурий и Нептун си взаимодействат в някаква ъглова връзка, т.е. в един от основните (Птоломееви) аспекти, двете половини на нашия мозък или си сътрудничат, или са в някакъв раздор.

В този случай, когато е в сила квадратурата като аспект, който се счита за предизвикателен аспект, двете половини на нашия мозък са изправени пред предизвикателства, които трябва да решат. Можем да си представим това като едно кръстовище за движение без установено правило за приоритет, при което две превозни средства, идващи от две различни посоки под ъгъл от 90 градуса, се срещат едновременно, движейки се с еднаква скорост. Ситуация, която ясно показва, че две превозни средства ще се сблъскат, ако едното от тях не пропусне другото. И това се случва в случая със символиката на квадратурата.

Влизаме в ситуации, в които не се разбираме добре с другите, а самите ние сме объркани и разсеяни в начина си на мислене и вземане на решения. Ето защо има голяма опасност да вземем грешно решение.

През този период се наблюдава увеличаване на детската престъпност, засилване на пороците и изпадане в пристрастяващи проблеми.

Някой ще стигне до грешната дестинация, търсейки адрес, който вече не съществува. Или може би сте забравили къде сте паркирали колата, къде сте оставили ключовете ...

Какво не трябва да правите:

Да избягвате да влизате в противоречия, обяснения и оправдания.

Внимавайте какво казвате и бъдете почтени в общуването. Не изричайте лъжи, не давайте празни обещания.

Избягвайте вземането на важни решения и отложете разработването и организирането на по-обширни и сложни планове за по-късно, за два или три дни, докато този аспект престане да има действие.

Бъдете внимателни като пешеходци, когато пресичате улицата и ако шофирате и най-вече - избягвайте да участвате в движението, ако сте употребили алкохол или упойващи вещества. Също така, бъдете много внимателни в случай на мъгла или мокър път.

Дайте си време да видите какво е реално/възможно и кое е измама.

Наблюдавайте езика на тялото на вашия събеседник, това ще говори повече от думите.

Пазете се от джебчии, крадци и измамници.

Не се препоръчва да купувате автомобил.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още