Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Меркурий в Телец от 27 април до 12 май

Хороскоп

Меркурий в Телец от 27 април до 12 май

Снимка:

Меркурий в Телец дава практичен ум, реалистичен поглед върху живота, скромност, в същото време здрав разум и трезвост

На 27 април Меркурий напуска знак Овен и преминава в знака Телец, където ще остане до 12 май. 

Меркурий е една от най-бързите планети. Тя отговаря за нашата интелигентност, мислене, учене, реч, вземане на решения, комуникация, пътувания.

Телецът е приятелски настроен към Меркурий. Мисленето ще стане по-практично и продуктивно, за хората ще бъде по-лесно да предават своите мисли. Телецът обаче е доста консервативен знак, следователно в общуването може да липсва лекота и романтизъм.

Това означава още, че страстите ще се успокоят, в душата ще царуват мир и тишина. Впечатлителността и импулсивността отстъпват място на равнодушие и разсъдливост. Не можете да съблазнявате никого с лозунги и горещи речи, хората се нуждаят от конкретна информация. Всичко се приема предпазливо, хората са повече склонни да не вярват, отколкото да приемат нещо на сляпа вяра. Следователно през този период е много трудно да се лансират нови идеи и да се въвеждат иновации. Хората ще станат по-бавни и по-спокойни, съответно ще правят по-малко грешки. Разумът ще надделява над емоциите. 

Бидейки в знака Телец, Меркурий ни носи повече благоразумие, дава добра възможност да навлезем дълбоко в това, на което преди сме обръщали внимание само повърхностно, да се научим не само да получаваме, но и да приложим знанията си на практика, да мислим по-задълбочено над сериозни идеи.

Меркурий в Телец дава практичен ум, реалистичен поглед върху живота, скромност, в същото време здрав разум и трезвост. Проявява се повече търпение, решенията стават по-балансирани и разумни. В общуването емоцията се заменя с практичност и преценка.

Има още един категоричен плюс на този период: хората не са склонни към конфликти. Ако почувстват, че ситуацията е напрегната, те отстъпват. Но това не означава, че в този момент те са съгласни с противника или ситуацията. Също така хората по това време не са склонни да споделят тайни, като предпочитат да държат своите мисли и заключения за себе си.

Това не е най-подходящият момент за реклама и популяризиране на вашите идеи, защото хората са скептично настроени към новото и възприемат всичко по-бавно. Ако промотирате вашите продукти или услуги, направете го без излишни емоции, рационално оправдайте практическите ползи.

Не се опитвайте упорито да доказвате нищо на никого - губите времето и усилията си.

Не обмисляйте далечни перспективи. Нещата, които са необходими тук и сега, са по-продуктивни. По-добре е да насочите енергията към решаването на битови въпроси и подобряването на дома.

От 28 до 29 април ще ни се отрази аспекта на Меркурий в Телец в квадратура със Сатурн във Водолей. Този аспект може да доведе до проблеми, забавяне или загуба на важни документи, пречки за бизнес дейността. Може да се чувствате уморени и трудно да се концентрирате върху задълженията си. По-специално работата може да бъде възпрепятствана от конфликти в екипа. На Водолей, Лъв и Скорпион може да им бъде по-трудно. Тези знаци, както Телец и тези, които имат важни точки в първите градуси на тези знаци, трябва да вземат сериозно всяка информация. Може да станат грешки или да е невярна и подвеждаща. Тези, които работят с документи и цифри трябва да са особено внимателни.

От 30 април до 3 май ще ни влияе съвпада на Меркурий с Уран - период на революционни идеи, неочаквани постъпки и обрати. Ако ви се случи нещо внезапно, махнете с ръка и оставете нещата да се случват по волята на съдбата. Това е време на хората с прогресивни разбирания, нетрадиционни и езотерични интереси. Неблагоприятно за полетите, вероятни са повреди в работата на всяко електронно оборудване. 

От 27 април до 3 май е по-добре да не купувате никакво електронно оборудване, превозни средства, смартфони, компютри.

На 4 и 5 май Слънцето е в съвпад с Меркурий. На Телец, Дева и Козирог ще им бъде по-лесно от другите знаци да реализират своите планове.

На 7 и 8 май Меркурий прави секстил към Нептун - Аспектът засилва интуицията, проницателността и творческото въображение. Добро време за хора с творчески професии. Появява се желание за поезия и красиво изложени мисли. Изящната словестност може да се прояви в любовно обяснение или в писането на лирични стихове. Също така този аспект настройва към изящните изкуства, към красотата. Доверявайте се повече на интуицията и вътрешния си глас.

На 9 и 10 май Меркурий е в тригон с Плутон и прави мисленето по-проницателно.

На 10 и 11 май Меркурий е в тригон с Юпитер. Подходящо време за практичен рационализъм и разумен практицизъм. Създава позитивна нагласа, повишен оптимизъм и склонност към рискове.

На 11 и 12 май Меркурий образува квадратура към Марс. В този период следва да се провери дали са в изправност кабелите и възможни източници за пожар на работното място. Пазете се от спорещи мъже и агресивни шофьори по пътищата.  


Коментари (2)

Марушка Люцканова Благодаря ти много миличка ИВЕ
27.04.2020 15:32 / Отговор
Марушка Люцканова Благодаря ти много миличка ИВЕ
27.04.2020 15:33 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема