Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Миене на прозорци

Хороскоп

Миене на прозорци

Снимка:

Прозорците трябва да се мият поне два пъти в годината – пролет и есен. Като правило това е трудоемка процедура, която отнема време, особено в съвременните домове с много големи прозорци (понякога на цялата стена). Но така или иначе е необходимо да се свърши тази работа, тъй като мръсните прозорци правят енергията в дома застояла и замърсена.

Как да измием прозорците с най-малко усилия и да постигнем максимална чистота.

Сега се продават много измиващи препарати, но те не винаги дават идеален ефект. Всеки знае колко е тъжно и неприятно да видиш, че след като след изчистване на прозореца, са останали ивици и замазани петна. Това означава, че трябва да започнете отначало да чистите и търкате.

Как да избегнем неприятните петна, които се виждат на слънце?

Мийте прозорците само в дните на Въздуха и Огъня т.е. когато Луната минава през знаците на тези стихии ( Близнаци, Везни, Водолей, Овен, Лъв и Стрелец).  В тези дни ще положите много по-малко усилия, за да постигнете идеална прозрачност.

За почистването на стъклата не са ви необходими скъпи и силни препарати, достатъчно е да добавите малко алкохол или спирт във водата, да намокрите и изцедите парцала. Изтрийте първо стъклото с влажен парцал, след това го подсушете.

Ако след измиване ще затваряте и зазимявате прозорците за зимата, направете го в дните на Близнаци или Водолей. Изберете ден, когато времето е сухо. Тогава влажният въздух няма да попадне между вътрешната и външната рамки и стъклото няма да се запоти и да се покрие с лед през зимата.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още