Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Мистериите на големите промени – небесната среща на Юпитер и Плутон

Хороскоп

Мистериите на големите промени – небесната среща на Юпитер и Плутон

Мистериите на големите промени – небесната среща на Юпитер и Плутон - Tribune.bg
Снимка:

Настанало е време за глобална промяна

Астрологията е история, а историите се повтарят. Астрологията разглежда характера или символичното значение на миналите събития и ги прилага в бъдещето.  Астролозите работят с цикли, които се повтарят във времето. Цикли и закони на времето.

На 5 април 2020 г. е съвпада  на Юпитер и Плутон в 24 ° 53'Козирог. Следващата им среща в ретрофаза на двете планети е на 30 юни и последната им връзка  на 12 ноември, след което двойката ще започне окончателното си разминаване, за да се срещне отново на територията на Козирога, едва след 237 години, през януари 2257 година.

Последната им среща беше в знак Стрелец в края на 2007 година, а следващата тяхна бъдеща среща ще се случи в началото на февруари през 2033 година в знак Водолей. Връзката на тези две планети е от световно значение. От предстоящият съвпад на Юпитер и Плутон светът трябва да очаква най-сериозните структурни промени.

Мистерията на големите промени започна в началото на януари, когато беше съединението на Сатурн и Плутон, сега е съвпада на Юпитер и Плутон, а на 21 декември на Юпитер със Сатурн. Тези космически срещи на „тежките планети” се осъществяват в знака Козирог, който се свързва със структурите на властта, държавата, политиката и икономиката. Сатурн се стреми да запази съществуващата структура, а Плутон се стреми да преструктурира, трансформира, унищожава, провокирайки катастрофи, революции. Това е дълъг и продължителен процес, който ще продължава поне една година.

Плутон олицетворява войни и масови бедствия. Планета с огромна колективна енергия, владетел на ядрената енергия. В астрологията това е най-висшата проява на Марс. Но за разлика от него, който е лична планета, Плутон е колективна планета и засяга съдбата на цели поколения хора.

Гигантът Юпитер, петият в Слънчевата система, е най-голямата планета. В митологията Юпитер е върховно божество, както и покровител на гръмотевици и светкавици. В астрологията той отговаря за социалните връзки на човек, за неговото самоутвърждаване в обществото. Дава усещане за пълнота на живота, желание да развива своите възможности.

Съвпадите през тази година на Сатурн, Плутон и Юпитер в знака Козирог бележат сливането на три важни световни цикъла. Ситуацията е уникална по своя мащаб и неизбежност. Предстоят сериозни икономически промени и ние ще продължим да усещаме ехото на текущите събития в продължение на много години. Предстои преразпределение на световните парични потоци. Ситуацията в Космоса определено ще бъде свързана с бурни ситуации в икономиката и политиката. Юпитер, който ще бъде ретрограден от 14 май до 13 септември, а Плутон – от 25 април до  октомври може да провокират общо напрежение в делата.

Космическата среща на Юпитер и Плутон се характеризира с промени в мирогледа, което няма да стане отведнъж, а постепенно. Оказва отрицателно въздействие върху здравословното състояние, така че трябва да се обръща внимание на всички възникващи симптоми. Вероятността от кризисни ситуации, природни бедствия е висока, нараства международното напрежение, увеличава се процентът на авариите на подземния и наземния транспорт, нараства опасността от глобални кибер-атаки. Разпадане на остарели правила, норми, закони, системи. Светът се променя и вече няма да бъде същия. Промените са неизбежни и предопределени. „Каквото е горе, това е и долу”.

Плутон е символ на новия свят с различни правила. Това е нова вселена с промяна в управлението, трансформация на стария баланс на лидерство и господство. Може да се очакват политически оставки. Падане на личност, партия, група, организация, които са управлявали и злоупотребявали с властта си, но това важи за цялата световна общност, както се отнася и за всеки отделен човек, а не само за известни политици и световни лидери. Много е вероятно да се появят нови лидери, с по-напреднали идеи от предишните, да бъдат предложени нови форми на световно управление или да се оформят други видове държавни съюзи и споразумения между държавите.

Възможно е тези нови форми и съюзи да възникнат във връзка с възникващ глобален проблем, засягащ интересите на цялото човечество: пандемията с корона вируса, постепенното изменение на климата, изместване на магнитните полюси на Земята или някакво друго сериозно предизвикателство за човечеството. Развитието на този сценарий ще се разиграва в течение на следващите 13 години.

В езотеричен план Юпитер е връзката ни с Висшите светове, с Небесният Разум, а чрез Плутон получаваме влияние от нисшите светове. Дисхармонията между тях показва че тези светове не могат да се хармонизират. С  небесният съвпад се удря звездният печат и небесната заповед влиза в изпълнение. Дълго време човечеството не се съобразяваше с Природата и злоупотребяваше с природните богатства, погазваше всякакъв морал, етика, правила, много хора се поддаваха на нисшите енергии на Плутон и се стремяха към забогатяване по нечестни и непочтени начини и измами на гърба на останалите, поддаваха се на низши желания и чувства. Боговете (Висшият свят) са разгневени заради неразумността ни и пренебрегване на Вселенските закони. Сега е настъпило време за разплата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати