Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Мистичното значение на рождения ден

Хороскоп

Мистичното значение на рождения ден

Снимка:

Какво представлява времето, в което се раждаме от езотерична и астрологична гледна точка?

Всяка година е прието хората да празнуват рождения си ден без дори да се замислят за значимостта на това събитие. Денят на раждането ни е един магически ден, тайнствен и свещен акт на съзидание, мигът, в който душата ни е слязла в тялото, времето, в което се прокарва мост между Земята и Небето, по който към нас се стича най-скъпия подарък – животворната енергия на Божията любов. Раждането ни е способът, чрез който Бог изразява своята воля и желание да ни дари с живот и влага енергия за създаването ни. Моментът на раждането ни бележи началото на нашата мисия на земята, което води до преобразуването на нашия вътрешен свят в средство за духовно изразяване на Божественото. Процесът на живота е много по-сложен от обикновеното биологично съществуване. Той обхваща растежа, развитието и реализацията на нашия потенциал.

Денят на раждането ни е начало на индивидуален годишен цикъл за всеки човек. Всяка година, когато Слънцето отново се възвръща на същото място, същите градуси, където е било при раждането ни, ние отбелязваме поредния си рожден ден. Заедно с енергията, която получаваме тогава, ние получаваме и задачата си за предстоящата година до следващия рожден ден и ни се подсказва как по най-добрия начин да решим предстоящите трудности. Изостря се интуицията ни, дори при някои хора може да се появи ясновидение. Несъмнено рожденият ден е празник. Много повече от повод, при който човек да получи подаръци.        

Всяка година на рождения ни ден става нещо особено. В този ден отново усещаме тази енергия, която Бог е вложил в нас при раждането ни и е наш дълг да бъдем възприемчиви, да приемем тази сила и разумно да се разпореждаме с нея. По какъв начин? Като бъдем привързани към живота, който е вдъхновен от Божията воля. Да използваме способностите и възможностите, с които сме се родили, за да усъвършенстваме себе си и обществото. Отбелязвайки това важно събитие на нашето появяване в този свят, е добре да поразмишляваме как изпълняваме своето предназначение в него.

Рожденият ни ден е добро време да изразим своята благодарност за всичко, което имаме в този живот, което ни се е удало да постигнем. Няма по-подходящ начин да го отпразнуваме от това да направим някое добро. В този ден можем да се обърнем и с най-съкровените си желания към Небето, към Бога.

Трябва ли да отпразнуваме шумно или да бъдем по-скромни?

Човек се приготвя обикновено да отпразнува с гости личния си празник и да получава подаръци, а е необходимо точно обратното – да се уедини и да се отдалечи от чуждите очи. Както казах вече, това е един специален и магически ден, който е добре да бъде проведен тихо и спокойно, по-скоро в уединение, отколкото шумно и с компании. Да се отпразнува може и после. Тишината и спокойствието създават най-благоприятни условия за приемането ни на този подарък от небесата.

Ценете този уникален ден – денят на своето раждане. Отделете се от празната суета и пиянските запивки – от всичко това само ще спечелите повече здраве и щастие. После вече можете да го отпразнувате както и с когото искате.              

Откъс от книгата ми „Тайнството живот“                                                                                   


Коментари (1)

Маня Дердерян Благодаря много ценна информация. Бъдете здрава и щастлива.
05.09.2020 00:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема