Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Нещата, за които почти сигурно ще съжалявате в напреднала възраст

Хороскоп

Нещата, за които почти сигурно ще съжалявате в напреднала възраст

Нещата, за които почти сигурно ще съжалявате в напреднала възраст - Tribune.bg
Снимка:

Иска ни се да направим толкова много неща, но по една или друга причина все не успяваме, отлагаме. Годините обаче минават и идва време, в което започваме да съжаляваме, че сме пропуснали времето. Затова запазете тази статия и си я припомняйте от време на време.

1. Това, че не сте пътували достатъчно, когато сте имали възможност, не сте видели местата, за които сте мечтаели да посетите. Пътуването ще стане по-трудно с възрастта, особено ако имате семейство и трябва да плащате за повече от трима души, а не само за себе си.

2. Фактът, че не сте научили друг език - Ще се обвинявате, че сте учили един или два чужди езика в училище, но не помните нищо, защото не сте продължили да го използвате и развивате.

3. Фактът, че сте били верни на грешните хора, стояли сте в неподходяща връзка - Не поглеждайте назад към онова, което не е ваше. Трябва да го пуснете веднага щом разберете.

4. Фактът, че не сте се грижили достатъчно за физическата си форма – Лежали сте повече на дивана, хапвали сте си повече вкусотии, не сте спортували и тренирали тялото си повече. Сега искате отново да изглеждате добре, но вече е твърде късно.

5. Пропуснали сте шанса да отидете на концерт на любимата си група.

6. Страхували сте се да предприемете нещо, защото ви е било страх, че може да се провалите – Поглеждайки сега назад се питате:”От какво толкова се страхувах?”

7. Не сте посмели да напуснете омразната и противна работа, която ви е правила нещастни – да, разбира се, трябвало е да плащате сметки, но ако не планирате да подобрите ситуацията, можете да се събудите един ден и да осъзнаете, че сте прекарали 40 години в ада.

8. Не сте осъзнали факта колко сте красиви -Твърде много хора прекарват младостта си в пълно недоволство от начина, по който изглеждат, но реалността е, че именно през младостта ние сме най-красиви.

9. Страхували сте се да кажете на някого „Обичам те” – Като остареете ще осъзнаете факта, че любовта ви е изчезнала, само защото не сте казали на време какво чувствате.

10. Фактът, че не сте се вслушвали в съветите на родителите си – Когато сме млади, никой не иска да му дават съвети, да му казват какво да прави, но осъзнаваме твърде късно, че това, което са ни казвали за живота е било абсолютна истина.

11. Фактът, че сте пропилели младостта си без да се възползвате от нея.

12. Твърде много сте отдавали значение на чуждото мнение – след 20 години няма да ви пука за хората, от които толкова сте се притеснявали.

13. Фактът, че сте смятали мечтите на другите за по-важни от своите – подкрепяли сте чуждите мечти, вместо своите собствени.

14. Правели сте всичко бавно – обръщайки се назад, ще мислите колко ценно време сте загубили, отлагайки нещата за по-късно.

15. Таяли сте дълго време в себе си обиди, гняв, особено към тези, които сте обичали– какъв е смисълът да преживявате гнева си отново и отново.

16. Фактът, че не сте знаели как по-добре да се грижите за себе си.

17. Фактът, че не сте защитавали по-добре себе си, мнението си, правата си, достойнството си.

18. Фактът, че никога не сте били доброволци – ще съжалявате, че не сте се опитали да направите света малко по-добро място, поне да опитате.

19. Това че сте пренебрегнали денталното си здраве – четка и конци за зъби, редовно посещение на зъболекар, когато имате протези, вече ще е по-лесно.

20. За това, че сте пропуснали да зададете важни въпроси на баба си и дядо си преди да починат – мнозина от нас много късно осъзнават, че баба и дядо са били удивителен ресурс на знания. Можело е да научим толкова неща от тях.

21. Затова, че твърде много сме работили, дори и когато не е трябвало – никой не поглежда назад към живота на смъртното си легло и не съжалява за това,че не е прекарал повече време в офиса.

22. Не сте се наслаждавали достатъчно на кратките, но незабравими и неповторими моменти, които сте изживявали – докато е млад човек винаги бърза, а трябва да спира и да се радва на специалните моменти, които по-късно ще му липсват.

23. Фактът, че не сте успели да направите това, да което сте мечтали или да довършите това, което сте започнали – например:”много исках да стана детска учителка, но…”

24. Това, че не сте се отпуснали да бъдете себе си, а винаги сте носили маската, на това, което другите са очаквали да видят у вас.

25. Поради факта, че сте се отказали от приятелските си отношения – пътищата ви са се разделили, но колко е хубаво да сте отново заедно и да си поговорите за живота.

26. Затова, че не сте играли достатъчно с децата си, не сте им отделили достатъчно внимание – когато остареете, ще откриете, че вашето дете не иска да си „играе” вече с вас.

27. Фактът, че никога не сте рискували (особено в любовта) – дори да бяхте паднали по очи, това ще е утешение в старостта, че поне сте опитали.

28. Поради това че сте пропуснали хиляди добри възможности, защото сте се страхували, били сте нерешителни или просто сте били нехайни.

29. Поради фактът, че не сте отделили достатъчно време за развитие на връзките си.

30. Твърде много сте с тревожили съвсем напразно - повечето от нещата, за които се тревожим, никога не се случват.

31. Фактът, че сте драматизирали твърде много безсмислени неща – на кого е нужно всичко това?

32. Фактът, че не сте прекарали достатъчно време с любимите хора – времето ни е твърде ограничено, използвайте го.

33. Фактът, че не сте отделяли достатъчно време за любимите неща, за всичко, което ви е доставяло удоволствие да правите – животът е твърде кратък, помнете това.

34. Фактът, че не сте били благодарни за даровете, които животът ви е поднасял – много късно осъзнавате това.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати