Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение

Хороскоп

Новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение

Новолуние и пръстеновидно слънчево затъмнение - Tribune.bg
Снимка:

Затъмненията са повратни точки на годината, които предизвикват важни събития в живота ни.  

На 10 юни първото нещо, което си струва да се отбележи, е пръстеновидното слънчево затъмнение, следвано от новолуние. Това означава, че Луната ще застане пред слънчевия диск, но няма да го покрие изцяло. Всичко това се случва в знак Близнаци в 13:42 часа българско време. От нашата страна няма да се вижда за съжаление, но ще е видимо за страните Северна Канада, Гренландия и Източна Русия.

Лунните и слънчевите затъмнения от гледна точка на Ведите оказват неблагоприятно влияние върху човека и държавите, които засягат. По време на затъмнение не трябва да започвате бизнес, нови дела и да вземате сериозни решения. Всичко, свързано с духовния живот на човек обаче, ще бъде от полза.

Ведическите астролози твърдят, че по време на периода на затъмнения, умът на човек се замъглява, хората изпитват напрежение. Затъмнението засяга разрушително природата и човешкото тяло, което води до бедствия и лошо здраве. Въз основа на традициите на Ведите, по време на затъмнението трябва да се спазват няколко правила:

Първо, най-добре е да не гледате към небето и да стоите на закрито. На второ място, не се препоръчва да се яде няколко часа преди и след затъмнението. На трето място, трябва да бъдете внимателни, когато пътувате, особено докато шофирате. Четвърто, трябва да избягвате големи тълпи.

Някои учени също потвърдиха вредната сила на затъмнението. То може да повлияе на тялото дори на здрав човек. Хората с хронични заболявания трябва да бъдат особено внимателни. По време на затъмнението всички болести могат да се влошат, поради което е необходимо да се предпазите напълно от влиянието на небесните тела. В деня на затъмнението е най-добре да се занимавате със самообразование и развитие на духовното начало в себе си.

Ведическите астролози препоръчват на всички, които заемат държавни постове, да бъдат особено подготвени за периодите на затъмнение. При затъмнение човек може да вземе грешно решение, което ще бъде много трудно да се коригира. През този период е по-добре да останете спокойни и със здрав разум, да не се поддавате на емоциите и чувствата си, тъй като изречените думи и необмислените действия могат да доведат до необратими последици.

Когато Слънцето и Луната са в една и съща точка, тогава енергиите на тези планети оказват силно въздействие върху Земята. Човешкото тяло изпитва много стрес, което води до агресия и психоза. Особено трудно е за тези, които чувстват пряка връзка с метеорологичните промени. Астролозите са забелязали, че именно в периодите на лунни и слънчеви затъмнения в много страни се извършват революции и бунтове. По време на затъмнението са започвали войни, терористични актове и катаклизми.

На този ден не е необходимо да се провеждат различни благотворителни събития или доброволчески проекти. Голяма е вероятността да не постигнете очакваните резултати. Големите финансови операции трябва да се отложат за друго време.

Не се препоръчва сега да зареждате лунна вода.

Лошите навици, от които отдавна мечтаете да се освободите и новите, които искате да въведете в живота си, сега ще бъде по-лесно съответно да се освободите  от тях или  да направите част от ежедневието си.

Ритуал за освобождаване

Необходимо е да се напишат на хартия онези неща, от които искате да се отървете (навици, болести ...)

След като напишете „бележка за освобождение“, запалвате огън и хвърляте бележката в огъня, съответно запалена свещ и изгаряте написаното. Гледайте как вашите „проблеми“ се превръщат в пепел. После се изхвърля на течаща вода в канализацията. (когато става въпрос за желания, не се изхвърля там).


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати