Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Новолуние във Водолей – шанс да започнем на чисто

Хороскоп

Новолуние във Водолей – шанс да започнем на чисто

Снимка:

Непредсказуемостта и нестабилността на Водолея често водят до суетене и хаос

На 24 януари в 23:43 ч. е първото Новолуние за годината, което се случва в знак Водолей. Това ще доведе до осезаемо въздействие на миналото върху настоящето. Самото Новолуние не е отрицателно, но непредсказуемостта и нестабилността на Водолея често водят до суетене и хаос.

Новолунието във Водолей образува аспект квадратура към Уран, който се намира в знак Телец. Всичко това може да донесе неочаквани завои, непредвидими събития и внезапни промени. Освен това се удвояват нестабилните енергии. Дисбалансът ще предизвика у мнозина чувство на несигурност, безпричинно безпокойство, страх от бъдещето, в редки случаи дори откъсване от реалността. Носи също тревожност, умствена нестабилност и неочаквани промени в различни области на живота.

Често Новолунието се отразява негативно на човешкото здраве. Повече оказва влияние на мъжете, отколкото на жените. Може да възникне апатия, загуба на енергия, промяна в настроението, раздразнителност и нервност, безразличие към света наоколо, затруднена концентрация, сънливост или безсъние.Това е периодът, в който трябва да трупате енергия, без да се опитвате да решавате сложни проблеми, както и да си давате повече почивка, отколкото работа. По-силно ще го усетят хората, които имат силно влияние на Луната и знак Рак в хороскопа си, и при които преобладава водният елемент.

Новолунието вследствие на влиянието на Уран предвещава глобални промени, причинени от необмислено поведение. Ситуацията се влошава от факта, че Луната е в знака на непредсказуемия Водолей, провокирайки вътрешни кризи и лекомислени действия. Избягвайте да влизате в дисонанс с енергията на Луната и Уран. Поемайте само неотложни ангажименти и не давайте воля на емоциите и желанията.

На новолуние е най-добре:

-         да се очисти тялото и мислите;

-         да направите гладуване (лунна диета);

-         да се откажете от пушенето или други вредни навици;

-         да мечтаете и да си напишете желанията.

Необходимо е да се концентрирате само върху най-важното и да не се разпилявате върху всякакви желания наведнъж, тогава определено ще е възможно по-бързо да реализирате поставените цели. Подходящо е за молитвени практики, йога и медитация.

По-добре е да се избягва физическото натоварване, напрежението и стреса, защото тялото е отслабено енергийно сега. Не шофирайте, ако е възможно,  пийте повече течности, избягвайте алкохола. Повечето сърдечни пристъпи, инсулти и инфаркти се случват по време на новолунието, поради това не бива да се излагате на допълнителен риск.

Важните бизнес срещи, подписване на договори и пътувания на дълги разстояния за предпочитане е да се отложат за друг ден. Не се препоръчва да променяте външния си вид, стила, прическата и да се премествате на ново място.

Не спорете и не се карайте и ако някой ви предизвиква, тогава не реагирайте на агресията и не се поддавайте на провокации. Ако настроението ви е лошо, по-добре е да останете вкъщи, а не да се срещате с приятели и да ходите на гости. Не пренасяйте своята негативност и на други хора. Отпуснете се, вземете топла вана и се наспете добре. Можете да отидете на масаж. Добре е да работите върху себе си и да се стремите към вътрешна хармония.

В Новолунието все пак има и положителни аспекти и потенциал, които могат да бъдат използвани за добро. Концентрацията на ума, както и контролирането на емоциите ще позволи трезва и бърза реакция на променящите се условия, неутрализирайки фрустрацията, илюзиите и недостига на сила. Положителните страни на Водолея са оптимизъм, вяра и решителност. Следователно доверието във вашите инстинкти и бързата реакция на променящите се условия са ключът към навигацията на Новата Луна.

Новолунието ни дава шанс да започнем от нулата, реализиране на желания, вътрешни промени, изграждане на нови планове.  


Коментари (1)

Христова Чудесен анализ, достъпен по смисъл и подробен! Благодаря Ви за пореден път! Нека посрещнем новолуниено осмислени и спокойни!
24.01.2020 06:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив