Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Няколко думи за астрологията

Хороскоп

Няколко думи за астрологията

Няколко думи за астрологията - Tribune.bg
Снимка:

Преди много хилядолетия назад се е родила науката астрология. Някои съвременни изследователи преименуват науката като астропсихология. Това са съчетания на 3 гръцки думи – звезди + душа + знания. Или означава знание за влиянието на космическите процеси върху самочувствието и настроението на човека, от които съществено зависят всекидневните дела и жизненият му път.

Астролози на Древния Египет били жреците. Знанията, които те притежавали, не ги разгласявали. Избирали си ученици по хороскоп. Извършвали Посвещението като ритуал и когато ученикът стигнел до Просветление, му предавали тайните знания. Дори фараоните и властващите не били допускани до езотеричните знания. Тези знания до нас са стигнали чрез персите.

Моментът на раждане има определящо значение, тъй като точно тогава се задейства програмата, която човек е длъжен да реализира през жизнения си път. Моментът на зачатие е също важен, понеже тогава се залага самата информация. Необходимо е човек да знае своята програма, за да може да извлича от нея своите уроци, за да си прави своите изводи. Всеки може да използва своето право на избор и да следва предопределения си път или да го промени в друга посока, ако така предпочита.

Нищо в живота не е случайно. Всичко е следствие на цяла верига от събития, които преди това са се случили. Когато правим нашия избор, ние поемаме отговорност за бъдещето. Ако променим себе си, можем да променим и света около себе си. Влизайки във взаимодействие със своята програма получаваме възможност да влияем на своята съдба.

От хороскопа можем да узнаем особеностите на физическото тяло, спецификата на темперамента и характера, способностите и възможностите, инстинктите и характерните реакции на вътрешни и външни събития, особености и противоречия, тенденции. Всички те определят важни събития и развитието на индивидуалността през целия жизнен път.

Изучаването на астропсихологията е чистене на ума и подреждане на мислите. Едни виждат в тази наука обективен метод за научно изследване на живота. Други гледат на нея като на празни приказки. Астрологията по своята същност не е нито предсказателна наука, нито мистично познание. Тя е синтез между рационалното и ирационалното. Тя е основа на всички научни, религиозни и философски познания. Затова тя е възникнала заедно с човечеството и е съхранила своето значение през всички времена у всички народи без изключения. Тя е била известна и на Запад и на Изток – в Египет и Япония, в Мексико и в Русия. Дори по времето на Атлантида. Отговорността за неудачните прогнози или погрешно съставен психологически портрет е вина не на астрологията, а на самия астролог. Може да направим аналогия с медицината.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Славка Георгиева Здравей Ивелина,

Редовно чета написаното от Вас. Тъй като не можах да намеря адрес или телефон на който да се свържа с Вас, пиша тук.
Завършила съм Икономическия институт (сега УНСС) в град София 1988 г. Имах състудентка Ивелина от гр.Силистра, която
проявяваше такива способности като Вашите ( някъде прочетох, че сте завършили икономика ) и на снимката в сайта ми
приличате на нея.
Как да се свържа с Вас?
Поздрави.
07.10.2019 10:02 / Отговор
И.П. Не, не съм вашата позната.
17.10.2019 01:41

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети