Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Обичайте своята храна

Хороскоп

Обичайте своята храна

Обичайте своята храна - Tribune.bg
Снимка:

Обичайте своята храна, ценете я, защото става част от тялото ви. Колкото и странно да звучи, храната е един от най-често срещаните начини за загуба на осъзнатост.

Тези, които практикуват йога и водят здравословен начин на живот, изпитват осъзнато чувство на любов към тялото си и няма да му причинят вреда чрез неразумно хранене.

С помощта на храната хората често се стремят да запълнят липсата на нещо важно в живота си - потискането на желанията се изразява чрез консумация на храна. Дошъл е моментът да потърсите удоволствие в друга дейност. Особено, ако не искате да напълнеете и да развиете куп заболявания, да загубите жизненост, хранейки се неосъзнато.

Търсенето на удоволствие от храната е просто навик и навикът не е нищо повече от повтарящи се мисли, които са се превърнали в мания. Затова започнете, като променяте начина си на мислене.

Тялото постоянно се освобождава от стари, мъртви клетки и ги замества с нови. Клетъчният състав на костите се сменя напълно за 3 месеца, на кожата за 3 дни, на стомашната лигавица - за 4 дни, на черния дроб - за 6 седмици. А храната, която ядем, се превръща в клетки, от които е изградено цялото тяло. Ако се отнасяте с безразличие към храната си, именно тази енергия става част от тялото ви.

 

Съвети за усъвършенстване на тялото чрез хранене

1. Колкото по-близо е храната до естеството си, толкова повече хранителни вещества се съдържат в нея.

2. Предпочитайте суровите храни. Когато животните се хранят с варена храна, те развиват човешки заболявания.

3. Не пийте мляко, то е за телетата. И като цяло млякото е храна за деца. Съдържа много стероиди и хормони, които не се разрушават по време на пастьоризация.

4. Поддържайте алкалния баланс в организма - киселинността се превръща в отлична среда за размножаване на болести.

5 Не преяждайте и не яжте преди лягане.

6. Яжте естествени мастни киселини (растителни масла)

7. Яжте разнообразна храна - разнообразното и балансирано меню трябва да включва продукти от различни групи, но трябва да променяте продуктите в рамките на групите. Например, различните зеленчуци и плодове съдържат различни количества витамини и минерали. Ако ядете различни храни, можете да получите правилните хранителни вещества, тялото ще бъде по-здраво и ще работи по-добре. Много често причината за монотонното хранене са рутинните навици. Диетата трябва да бъде преразглеждана от време на време, така че през цялото време да не се яде едно и също нещо. Храната може да бъде монотонна и защото човек съзнателно е решил да не яде определени храни или не ги харесва. В този случай трябва внимателно да се следи необходимите хранителни вещества да идват от други източници.

 

Ценете своята храна

Научете се да готвите сами храната си и го правете бавно и с удоволствие. По правило хората, които сами готвят, се хранят по-здравословно. Купените в магазина полуфабрикати, които могат бързо да се стоплят и изядат, съдържат твърде много мазнини, захар и/или сол и са с ниско съдържание на фибри, витамини и минерали. Нездравословното хранене често е следствие от удобния и твърде забързан начин на живот. Когато на бързо хапвате пред хладилника или ядете пред телевизора, може лесно да загубите контрол над това колко ядете.                                                                                                                                                                                                               

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети