Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Оризова диета за прочистване на организма

Хороскоп

Оризова диета за прочистване на организма

Снимка:

Оризът събира соли, токсини от цялото тяло и ги изхвърля

Оризът е естествен абсорбент, той е в състояние да абсорбира солите и други вещества. Това стои в основата на известното оризово прочистване на организма (основно ставите), което се провежда за четиридесет дни. Трудно е да се извърши, но си заслужава!

По време на него трябва да хапвате варен ориз, накиснат пет дни, на празен стомах. Всеки ден трябва да накисвате нова порция ориз. И така продължава четиридесет дни, считано от първата изядена порция ориз.

Ефектът от такова почистване е значителен. Оризът събира соли, токсини от цялото тяло и ги изхвърля. Урината помътнява, изпражненията се променят. Възможно е да получите някои болки в областта на жлъчката, черния дроб, бъбреците, пикочния мехур и ставите. Това е вследствие на усиленото очистване на тялото от токсините, което се нарича лечебна криза.
Засега не са известни противопоказания на тази оризова диета.

След такова почистване всички стави работят като смазани, болките в гърба и кръста изчезват, кожата се изчиства, ноктите стават здрави и т.н.

Как да си приготвите ориза

Необходимо е да си набавите достатъчно количество ориз, най-добре кафяв, нелющен от био магазини, 5 буркана от 800 г, които номерирате от 1 до 5.

1-ия ден. Сутринта (може и вечер) вземате 2 супени лъжици от ориза и го слагате в буркан №1, заливате с 500 мл преварена хладка вода.

2-ия ден. По същото време оризът от буркан №1 се прецежда, водата се изхвърля, а него го прехвърляте в буркан №2 и отново заливате с 500 мл преварена хладка вода.

В буркан №1 слагате нови 2 супени лъжици ориз и го заливате с 500 мл преварена хладка вода.

3-и ден. По същото време оризът от буркан №2 се прецежда, водата се изхвърля, а него го прехвърляте в буркан №3, след което се залива с 500 мл преварена вода.

Същото се прави с ориза от буркан №1, който след изцеждането се слага в буркан №2 и се залива с преварена хладка вода.

В освободения буркан №1 отново слагате 2 супени лъжици нова порция ориз.

4-ия ден процедурата се повтаря.

5-я ден оризът от 1-я ден (от буркан № 4 ) се прехвърля в буркан № 5, така също оризът от всеки буркан се прецежда, водата се изхвърля и се прехвърля в следващият номер буркан и се залива с преварена хладка вода. А буркан №1 се зарежда всеки ден с нова доза ориз.

6-я ден оризът от 5-я буркан се прецежда и се сварява в отделен съд в 300 мл вода, а буркан № 1 отново се зарежда с 2 супени лъжици ориз и този кръговрат на ориза в петте буркана продължава в същия ред и следващите дни.

С други думи, яде се само свареният ориз от 5-я буркан, а в останалите четири буркана оризът само кисне в преварената вода. На следващия ден се прецежда и се прехвърля в следващия буркан, а в първи номер зареждате нова доза.

Свареният ориз от 5-я буркан се изяжда сутринта бавно, като до обяд не се яде нищо друго. На обед и на вечеря храната е нормална, но от менюто е нужно да се изключат тлъстите храни, месото, алкохолът, прясното мляко, рафинираните храни, сладкишите. През деня да се пият повече течности (до 2 л вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове).  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още