Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пълнолуние с частично лунно затъмнение на 19 ноември

Хороскоп

Пълнолуние с частично лунно затъмнение на 19 ноември

Снимка:

Пълнолунието на 19 ноември е придружено с частично лунно затъмнение и ще се случи в знака на Телец, в 27 гр. 14' и ще бъде видимо от Северна и Южна Америка, Северен Атлантик и Арктика, Североизточна Европа, Югоизточна Азия и Тихия океан. Това затъмнение има голяма продължителност! Държавите, които се очаква да бъдат засегнати от енергията на затъмнението, са Ирландия, Австрия, Полша, Иран, Турция и Грузия.

Съчетанието от Пълнолуние и затъмнение има по-голямо влияние върху човека: ще бъдем по-емоционални и чувствителни от обикновено. Тази конфигурация се случва само по време на пълнолуние, когато Луната е в опозиция на Слънцето. Лунното затъмнение има по-силно влияние от Пълнолунието. Разположени са по оста Телец/Скорпион – втори и осми дом.

Пълнолунието в Телец ни напомня, че понякога трябва да имаме по-прости цели, а не да усложняваме живота си с екзистенциални въпроси, вместо това да работим за конкретно подобряване на нашето ежедневие, нашето финансово и емоционално положение. Телец е свързан с втори астрологичен дом, който е дом на финанси, притежания, материални ресурси.

Пълнолунието в Телец е в квадратура с Юпитер, което може да ни подтикне към абсолютно търсене на удоволствие. Връзката на Пълнолунието с Меркурий ни притиска да изразим чувствата си. Със сигурност ще е интензивно и чувствено Пълнолуние, което ни тласка да споделим удоволствията с близките си: пътуване, семейно хранене, глезотии между влюбените! Може да донесе нова любовна история или повратна точка в живота ви като двойка.

Във всеки случай, с Марс и Уран, които се противопоставят в същата ос като Пълнолунието и затъмнението, можем добре да си представим, че емоциите ще бъдат по-интензивни и че няма да можем да избегнем изразяването им, особено ако отдавна ни вълнува някоя идея, чувство. Това е времето да се помирим със себе си, да се отпуснем и да се отървем от бремето!

Затъмнение на Луната настъпва, когато това небесно тяло навлезе в сянката на Земята, тоест когато Слънцето, Луната и Земята са подравнени в една линия. Лунни затъмнения могат да се появят, само когато имаме пълнолуние, но те не се случват всеки път поради наклона на лунната орбита и не винаги има такова подравняване.

Частичното лунно затъмнение и Пълнолуние са в съвпад с Алгол, известна звезда в астрологията със своята разрушителна и брутална природа, най-нещастната звезда в небесния купол. Това е лунно затъмнение, което ще роди голямо насилие, жажда за „кръв и отмъщение“ и краен фанатизъм. Много е вероятно да последват най-тежките конфликти от началото на здравната криза, защото търпението на хората от антидемократичните и противоконституционни мерки започва лека полека да прелива и да преминава в гняв. Но все още няма нужната сила, от която се нуждае, за да завърти колелото на промяната, от която така отчаяно се нуждаем. За съжаление ще търпим всякакви ограничения, нови отнемания на демократичните ни права и нов опит за сплашване от политици, опити да ни манипулират по всякакъв начин, да ни вдъхват страх от оцеляване, страх, който ни парализира и ни прави уязвими. И докато не осъзнаем това, нищо не може да ни спаси, дори самият Бог.

Всеки ще бъде засегнат от пълнолунието и затъмнението малко или много, но знаците, които ще бъдат най-засегнати, са: Телец, Лъв, Скорпион, Водолей (по-интензивно) и Козирог, Риби, Рак, Дева (по-малко интензивно).

Астрологичният дом в личния хороскоп на всеки, в който ще попадне частичното затъмнение на Луната в 27 ° 15' Телец на 19 ноември ще ни позволи да открием в коя област от живота си ще бъдем призовани да се отървем от това, от което вече не се нуждаем (разочарования, токсични взаимоотношения, чувства на вина и т.н.), ако искаме да се отворим за нови възможности и да поемем по нови пътища.

Телец/лунно затъмнение в 1 дом – Начинът, по който взаимодействаме с другите, нашия образ, егото

Близнаци/лунно затъмнение в 12 дом – Духовност, тайни, скрити врагове, самота, изолираност

Рак/лунно затъмнение в 11 дом – Приятели, желания, социална среда, защита

Лъв/лунно затъмнение в 10 дом – Кариера, репутация, признание, успех

Дева/лунно затъмнение в 9 дом – Личен растеж, дългите пътувания, висше образование, философия, идеали, пребиваване в чужбина

Везни/лунно затъмнение в 8 дом – Наследство, дългове, трансформации, сексуалност

Скорпион/лунно затъмнение в 7 дом – Сътрудничества, явните врагове, връзки, брак

Стрелец/лунно затъмнение в 6 дом – Ежедневна рутина, здраве, работа, задължения

Козирог/лунно затъмнение в 5 дом – Флирт, творчество, забавление, деца

Водолей/лунно затъмнение в 4 дом – Дом, Семейство, личен живот, традиции

Риби/лунно затъмнение в 3 дом – Комуникации, кратки пътувания, братя/сестри, познати

Овен/лунно затъмнение във 2 дом – Пари, самочувствие, собственост, ценности  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема