Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пълнолуние в Дева

Хороскоп

Пълнолуние в Дева

Пълнолуние в Дева - Tribune.bg
Снимка:

На 18 март в 09:19ч се случва Пълнолуние в знак Дева.

Всяко Пълнолуние ни се дава възможност да балансираме напълно различни енергии. При сегашното Пълнолуние, Луната е в рационалната Дева, но Слънцето е в чувствителния и мечтателен знак на Риби. Знакът Дева представлява логика, факти, конкретност, точност, детайли. Знакът Риби, напротив, е отговорен за всичко, свързано с интуицията, неяснотата, гласа на сърцето, фантазиите, импулсите за отстъпление. Именно това Пълнолуние дава възможност да се види колко хармония или дисхармония имат тези две страни на нашата личност и да се опитаме да ги балансираме.

Пълнолунието в Дева е време на самоизследване и грижа за себе си, така че не позволявайте на другите или изискванията на живота да ви спрат да си отделите време днес. Единственият начин, по който ще можете да вземате информирани решения и да анализирате правилно живота си, е когато си позволите да забавите темпото.

Зареждане на кристали

Както хората се нуждаят от възможността да се презаредят (добър сън, релаксираща почивка или просто да бъдат сами), така тази възможност е полезна и за кристалите. Можете просто да ги настроите под магическата светлина на пълнолунието или място през нощта в чаша вода (само тези, които могат да бъдат във вода) и щипка хималайска сол за изчистването им на лунна светлина. Няма правила колко често трябва да се прави това. Вие сами ще усетите кога имат нужда от почистване (ако работите редовно с тях, можете да усещате тяхната енергия). Затова ги поставете някъде, където ще могат да поемат енергията на пълнолунието.

Лунна вода

По време на Пълнолуние, когато лунната енергия е в своя пик, поставете голям, покрит съд, където може да улавя лунните лъчи: отвън (в двора, на балкона), или близо до прозорец който получава лунна светлина. Напълнете съда с вода (използвайте питейна или дестилирана вода, ако имате нужда от нея за кулинарни цели), затворете и го оставете на лунната светлина. Прехвърлете намеренията си във водата и след това я оставете да абсорбира подхранващата енергия на Луната. Приберете я преди разсънване, докато още не е започнал изгрева. На следващия ден водата е готова за употреба. Сложете етикет и я съхранявайте в хладилника, ако желаете. Добавете лунна вода към ваната, мийте лицето си, използвайте я за приготвяне на лунен чай, потопете кристалите си в нея, за да ги енергизирате, или просто отпивайте, докато медитирате на лунната светлина.

Лунна диета

Това означава да прекратите приемането на твърда храна и да се ограничите единствено до приемане на вода, прясно изцедени сокове и чай с мед. Без захар и без сол, без чипсове и други подобни. И така – в продължение на 24 часа от започване на пълнолунието. След това захранването включва лека храна като салати, плодове, зърнени храни, кълнове.

Лунната диета може да се прилага само по пълнолуние или да включите също новолуние и при смяната на останалите две фази. Зависи от волята ви, целта ви и издръжливостта ви.


Топ новини

виж още
Актуална тема