Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пълнолуние в знак Овен

Хороскоп

Пълнолуние в знак Овен

Снимка:

Октомври ще има две Пълнолуния. В нощта на първи срещу втори октомври в 00:06 часа е първото Пълнолуние в импулсивния Овен, което съвпада с Хирон, който също е в този знак. Хирон е лечител, учител и наставник. Луната влива в него максималните си лунни сили и той обещава да постави прожектора върху всички неща, които ви нараняват, карат ви да се чувствате уязвими по начин, който не можете да поправите. Миналите наранявания излизат на бял свят, тъмни петна, срещу които не можете да направите много. Така че много е възможно да изпитате вътрешен конфликт, който ви принуждава да се разбунтувате и да прекъснете изхабените връзки, да можете твърдо да кажете „не“.

Както знаете, Пълнолунието е опозицията на Слънцето и Луната. В този момент двете светила се изправят едно срещу друго, като обозначават определени области на конфликта – и в същото време, подтикват към решаването му. Луната е напълно осветена, т.е. тя е на пика на нейната сила. Слънцето в момента на Пълнолунието е в знака на Везните и е слабо, тъй като е в падение. Това е зоната на партньорството, баланса и хармонията. Зона на правосъдие, решения, любов и почтеност. Противоположната тема на Овен е лична амбиция, постоянен напредък към целта, бунта и освобождението.

Към това Пълнолуние се присъединява ретроградният Марс, който е също в знака на воина и октомври започва с активна, неспокойна и потенциално конфронтационна нота. Лунните енергии се увеличават и емоционалното изразяване може да бъде интензивно, пряко и катарзисно по това време. Много от нас ще се чувстват буйни, с много енергия, която търси изход. Внимавайте, тъй като тази мощна енергия може да доведе до недоразумения или инциденти.

Междувременно, Марс в ретроградната си фаза дава отлична възможност да се завърши започнатото, това, което не се е получило в миналото. Нещо повече, Луната, минаваща много близо до Хирон, обещава да прошепне неочаквани решения на тези проблеми, които преди това са изглеждали неразрешими.

Някои от вас може да са се опитвали да угодят на другите, на партньора си или да избегнат конфликт. Истината е, че просто сте се примирявали с „по-малкото“ твърде дълго време. Няма повече да търпите! Владетелят на това Пълнолуние е ретроградният Марс в собствения си знак и той ще ви подтикне да се разбунтувате!

Марс е доста агресивен тук и е в нехармонична връзка със Сатурн и Плутон – авторитетни и мощни планети. Това е конфигурация от революционери и реформатори, които се стремят да унищожат остарялата система, законите, властта. И е много полезно за човечеството като цяло, защото без революции няма да има развитие и напредък. Разбира се, в личния живот на всеки човек е много важно да защитим собствените си граници и да браним свободата си. Ако през този период има препятствия по пътя ви, основното нещо е да не се отказвате и определено ще ги преодолеете. Активен и напрегнат период ни очаква и това е страхотно! В края на краищата, времена като това ни помагат да правим важни промени в живота си, да излезем от зоната си на комфорт, да преодолеем препятствията по пътя към нашите цели и да станем истински победители.

Слънцето във Везни прави най-доброто междувременно, за да задържи крепостта и да поддържа баланс и хармония в отношенията, което си е трудна работа.

Пълнолунието в Овен е първият огнен знак от Зодиака. Древните култури по целия свят са използвали огнени церемонии, за да прочистват негативната енергия. Напишете на лист това, от което искате да се отървете, това, на което искате да кажете сбогом… После изгорете листа. Огънят изгаря, но и прочиства. Представяйте си болката, която се освобождава като дим и след това изчезва в пространството.  

Ивелина ПенчеваИвелина Пенчева
                                                                                                


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още