Пъпешни радости – освежете се и се развеселете!

Ароматният, сочен пъпеш, макар и доста самодостатъчен, върви добре със закуски - шунка, хамон, сирене и дори морски дарове. Добър е и в плодови салати.
Французите предпочитат да ядат пъпеш със сол и черен пипер, но сладките туркменски плодове се считат за десерт.
В горещ летен ден се освежете с порция невероятно вкусен сладолед или сорбе от пъпеш. Сигурно тези две рецепти определено ще ви харесат!
Сладолед от пъпеш
Продукти:
• 1 среден пъпеш
• 400 гр. сметана - 33% мазнина
• консерва кондензирано мляко
Приготвяне:
Обелете пъпеша, отстранете семената, нарежете на кубчета и смелете в блендер.
Разбийте студената сметана с миксер за няколко минути, след което добавете кондензираното мляко и пюрето от пъпеш. Разбъркайте внимателно, изсипете във форми и поставете във фризера за 5 часа.
Препоръчително е сладоледа да се изважда и разбърква веднъж на всеки 30 минути през първите 2 часа на замразяване, за да не се образуват ледени кристали в него.
Сорбе от пъпеш
Продукти:
• 1 среден пъпеш
• 100 гр захар
• 100 мл вода
• 1 лимон
• мента за гарнитура
Приготвяне:
Смесете водата със захарта в тенджера, оставете да заври и дръжте на среден огън за няколко минути, така че цялата захар да се разтвори. След това оставете да се охлади.
Обелете пъпеша и премахнете семената, нарежете на кубчета и смелете в блендер.
Изстискайте лимонов сок в полученото пюре, прибавете сиропа и разбъркайте. Ако пъпешът не е много сладък, можете да добавите още няколко супени лъжици пудра захар.
Изсипете в купички или съд и поставете във фризера. Замразете по аналогия като сладоледа.
Украсете с листа мента.
Освежаващите десерти са готови, зарадвайте себе си и близките си!
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/papeshni-radosti-osvezhete-se-/



