Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Парад на планетите на 4 юли

Хороскоп

Парад на планетите на 4 юли

Парад на планетите на 4 юли - Tribune.bg
Снимка:

На 4 юли ще можем да наблюдаваме най-редкия астрономически феномен – парад на планетите. От Земята ще изглежда като верига от големи ярки звезди, разположени над хоризонта. Този парад е фона на Пълнолуние и дори Затъмнение. 

Това е събирането на планети в един тесен сектор. Започва нов планетарен цикъл, когато всички „бавни“ и големи планети се събират в един ъглов сектор на Слънчевата система. Планетите в небето се движат бавно и формират парада постепенно. Следователно това явление може да се наблюдава от порядъка на две седмици.

Много хора смятат, че „парадът на планетите“ е ясно очертана линия от небесни тела. Но това не е така. Парадът на планетите е явление, видимо от страната на Земята, при което планетите в небето се събират от едната страна на Слънцето, в един тесен сектор и се подреждат приблизително в една линия. Този ефект е чисто визуален, докато планетите са на различни разстояния от тази видима линия. Но точно този ефект е свързан с бъдещи промени. 

От гледна точка на астрологията, всяка планета в нашата Слънчева система упражнява своето влияние върху земните събития. Знаете херметичното правило: „Каквото е горе, това е и долу”. Когато се съберат в малък интервал, това води до енергиен дисбаланс.  Взаимодействащи срещуположни енергийни потоци освобождават допълнителна енергия, която има тенденция да излезе извън границите си. 

Тези потоци могат да причинят най-непредвидимите събития, включително наводнения, земетресения и други природни бедствия. Разликите в гравитацията, промените в електромагнитните полета могат да доведат до различни повреди и произшествия в различни области - от естествени до технически. Може да се очакват неизправности и различни повреди.

Парадът провокира резки промени в настроението, повишава агресивността. И в този момент вероятността от злополуки, критични ситуации, различни сривове е много голяма.  Както показва историческата практика на Земята, подобно астрологично събитие се отразява в глобални войни, революции, епидемии и природни бедствия. Парадът също така може да даде тласък на нещо, да се задвижи това, което е било в застой преди. 

Редица експерти се опасяват, че подравняването на небесните тела на Слънчевата система в една линия заплашва с нови огнища на нови пандемии на Земята и съществува голяма вероятност за различни видове природни бедствия.

Най-критичният момент за нашата планетата ще бъде 4 юли 2020 г., когато Меркурий, Венера, Земята, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон се обединяват в почти една и съща линия. Разбира се, няма да има идеално математическо изравняване. Независимо от това, ъгловата дъга, в която ще бъдат групирани планетите, ще бъде изключително малка.

С последния пълен парад на планетите през 1982 г., се свързва залезът на ерата на стагнация, разпадането на СССР, войната в Афганистан и дори аварията в атомната електроцентрала в Чернобил, станала през 1986 г. (смята се, че парадът просто продължава през следващите няколко години).

Парадът на планетите, който ще се проведе почти през целия юли, не може да бъде наблюдаван напълно. Уран и Нептун са твърде далеч и от това разстояние не могат да се видят с просто око. Сатурн, Юпитер и Марс ще бъдат видими през нощта, а Венера сутринта. Меркурий от своя страна е до Слънцето, така че светилото напълно го затъмнява.

Мини парад с близкото сближаване на три планети се случва няколко пъти в годината, малък парад, когато четири планети се сближат, се случва веднъж годишно. Голям парад с пет до шест планети се случва веднъж на 20 години, а пълен парад на планетите е доста рядък - не повече от веднъж на 170 години.

Последният парад на планетите от този тип се е случил през 1982 г., а следващият се очаква през 2161 и 2492 година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Пени Много стойностна статия. Благодаря.
05.07.2020 03:11 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати