Пай „Мандаринка“
Този пай се оказва невероятно ярък, ароматен и вкусен. Рецептата е изненадващо проста - дори дете може да се справи.
Необходими продукти:
Брашно - 300г
Бакпулвер -15 г
Захар – 150 г
Мляко – 50 мл
Растително масло – 150 г
Яйца – 3 бр
Мандарини – 10-14 бр.
Начин на приготвяне:
СТЪПКА 1: Добавете млякото и растителното масло към яйцата, разбийте с миксер.
СТЪПКА 2: Добавете захар и ванилия (по избор) и продължете да разбивате, докато се образува пяна.
СТЪПКА 3: Добавете брашно (с бакпулвер) на порции, като продължавате да разбивате на ниска скорост. Тестото трябва да е гладко и достатъчно плътно.
СТЪПКА 4: Обелете мандарините и ги нарежете по средата, хоризонтално на 2 части. Старайте се да премахнете максимално белите нишки, за да има по-малко горчив вкус.
СТЪПКА 5: Постелете във формата за печене пергаментова хартия, намажете с масло и поръсете със захар. Наредете мандарините, както е показано на снимката.
СТЪПКА 6: Разстелете отгоре тестото и го загладете със силиконова шпатула.
Сложете пая да се пече във фурната за 40-45 минути при 180 градуса, като проверявате готовността с клечка за зъби.
Обърнете готовия пай в чиния и с плодовете нагоре. Отгоре може да се поръси леко с пудра захар.
Ароматният деликатес за чай е готов!
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/pay-mandarinka/