Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пчела или муха сте? Открийте каква е вашата визия за живота

Хороскоп

Пчела или муха сте? Открийте каква е вашата визия за живота

Пчела или муха сте? Открийте каква е вашата визия за живота - Tribune.bg
Снимка:

Човек сам избира върху какво да се съсредоточи

Животът е странен и сложен път, по който скитаме във времето, което ни предоставя съдбата. Всеки живее в различна реалност, която може да се види от различни гледни точки. Едни възприемат живота като пчела, други като муха – всеки според своите възприятия. Защото визията на всяко от тези две насекоми е напълно различна. 

Човек сам избира върху какво да се съсредоточи. Има хора изпълнени с негативизъм, които обичат да се оплакват как всичко е лошо, колко са лоши хората и как ги карат да страдат, как са виновни, че не могат да бъдат щастливи. И има хора, които са изпълнени само с позитивизъм и оптимизъм, виждат единствено хубавото около себе си, внасят радост и светлина в живота на другите. Сами поемат отговорност за живота си.

Например, да видим впечатлението, което може да остави на двама души един и същ нож. За единия той е полезен инструмент, който служи за рязане на храна като пържолата в чинията например. За друг човек обаче ножът представлява опасно оръжие, от което той предпочита да стои далеч. Може да се дължи на опасения или предишни травматични преживявания, но истината е, че той не иска да има нож наблизо до себе си. Следователно сме изправени пред два различни начина за възприемане на реалността.

ВИЗИЯТА ЗА ЖИВОТА НА МУХАТА

Просто трябва да наблюдавате поведението на това насекомо. Когато лети през градината на нашата къща, мухата винаги търси това, което е по-малко красиво. Тя игнорира красивите и ухаещи цветя и се фокусира върху боклуците, това, което е изхвърлено и развалено. Привлича я най-мръсното място. Колкото повече мирише, толкова по-добре.

Хората, които гледат на живота като на муха, виждат само негативната страна на ситуациите. Те не виждат доброто у хората, а само най-лошото. Игнорират всичко красиво и съзират само грозното. Единственият начин да промените това, ако така гледате на света, е да се самоанализирате и да се стремите да промените отношението си. 

ВИЗИЯТА ЗА ЖИВОТА НА ПЧЕЛАТА

Пчелата винаги се опитва да намери светлината. Ако лети над сметище и трябва да кацне някъде, винаги ще потърси някое цвете, което се извисява красиво над цялата мръсотия. Разбира се, нищо общо с мухата. Пчелата винаги ще търси да кацне върху нещо красиво и сладко.

Хората, които виждат реалността като пчела, търсят положителните страни на ситуациите, през които преминават. Фокусират се върху добрите качества, върху светлината, която човек излъчва, а не върху грозотата и негативното. Колкото и да са зле нещата, в края на тунела винаги ще има светлина и те са в състояние да я търсят, докато я намерят.

Следователно животът може да се възприема по различни начини. Начини, по които човек се приближава към реалността. Ако не сте доволни от живота, трябва да се стремите да промените възприятието си и да се опитате да бъдете по-щастливи.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети оптимизъм

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати