Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Петък 13 – Мистериозната дата

Хороскоп

Петък 13 – Мистериозната дата

Петък 13 е специален ден. За мнозина това предизвиква специална тръпка и ги изпълва със страхове. През тази година има два дни, когато се пада 13-то число в петък. Това са 13 март и 13 ноември.

Какво е интересно да се знае за тези дни. Някои такива дни преминават незабележимо и нищо необичайно не се случва, но други са наистина опасни. Зависи от съчетанието с другите планетни влияния.

Всеки петък 13 е време, когато според популярните вярвания злите духове започват да изпълват света. 2020 г. е високосна година, така че петък 13 ще бъде по-опасен. Смята се, че всяка неприятност, която ви се е случила в този ден, е резултат от работата на "тъмните сили". Такива са суеверията.

Петък, 13 март, е средно опасен. От една страна Луната е в Скорпион и само по себе си това е опасен и труден период. В този ден сме под влиянието на 19 лунен ден, който също не от най-благоприятните. Това може да донесе неприятности. Внимавайте и се пазете да не изпаднете под чуждо влияние. Хубаво е първо много добре да обмислите нещата и чак тогава да действате. Доверявайте се само на проверени източници, към които обикновено се обръщате или сте уверени в тях. Може да направите много грешки. Избягвайте да вземате решения, които после може да се окажат грешни. На този ден не планирайте важни преговори, големи покупки и не подписвайте документи. Избягвайте изкушенията, които биха могли да имат отрицателен ефект върху вас. По-добре е да не заемате пари и да не променяте прическата. Безсмислените действия могат да доведат до финансов или любовен крах, както и до други неприятности. Прибързаното действие може да има двоен ефект.

От друга страна,  този ден Луната оформя благоприятни аспекти с другите планети, което намалява донякъде напрежението и негативното влияние.

Най-голямо внимание трябва да се обърне на любовната сфера, защото именно в нея могат да настъпят най-важните негативни промени. В повечето случаи те ще бъдат невидими, но някои от тях ще бъдат очевидни. Не се кълнете и не започвайте конфликти заради дреболии. Факт е, че Скорпионът и намаляващата Луна често събуждат у хората проблясъци на ревност и недоверие. Ако вашият партньор е взискателен днес, по-добре е да не проявявате агресия и да не го критикувате за това. Опитайте се да направите всичко възможно, така че вечерта в петък да не бъде засенчена от безкрайни изяснения на отношенията.

Нумерологично, денят е под влияние на сложното число 11. То се свързва с много притеснения, може да донесе редица спънки и проблеми. Хората стават раздразнителни изнервени и капризни. Емоционално човек е податлив на конфликти и конфронтации.

Този ден е опасен, защото неразбирателството между хората може да се появи абсолютно без причина. Не очаквайте доброта и нежност в този ден. Дори да се опитате да дадете топлина и да покажете уважение към всички, това не означава, че можете да го получите в замяна. Не си правете никакви илюзии, за да се разочаровате. Важно е също да се обградите с позитивни хора и да общувате възможно най-малко с тези, които ви дразнят.

Полезно е да правите това, което обичате, да се отпуснете повече и да поемате по-малък риск.

Има няколко версии за страховете свързани с петък, 13:

 Според християнското писание, в петък 13, първите хора на земята, създадени от Бог, Адам и Ева отхапали парченце от забранения плод. И Каин брутално убива брат си Авел в петък 13;

 Петък 13 се счита за най-важния и най-великия ден за световните сили. Има вярване, че на този ден всички зли духове се събират и се забавляват за сметка на хората;

Тайната вечеря, която е описана в Библията. На нея са присъствали 12 апостоли и Иисус Христос. Юда предава Иисус Христос. Разпятието също е станало в петък 13;

Има и друга версия за появата на петък, 13-ти. На този ден били убити всички членове на Ордена на тамплиерите чрез предателство и измама.

Краят на света е описан в глава 13 от откровенията на св. Йоан Евангелист.

Фактите показват, че случайно или не, но редица големи бедствия и природни бедствия също са свързани с този ден. Така например, на 13 декември 1907 г. е станало корабокрушението на един от най-големите кораби по онова време - Томас Лорсън. Също на 13 ноември 1970 г. в Южна Азия настъпил смъртоносен ураган. При седемметрови вълни загинали 300 хиляди души. Най-злокобната самолетна катастрофа, регистрирана в петък 13, се случва през октомври 1972 г., когато самолет се разбива в Андите. На място загиват 12 души, други умират при последвала лавина. През Втората световна война през септември 1940 г. в петък 13 нацистите бомбардират Бъкингамския дворец. И т.н. има още много събития станали на тази дата.

В крайна сметка бъдете позитивни. Мисълта е енергия и каквото мислите, това привличате. Ако очаквате лошото, то ще се случи, ако не днес, то в другите дни. Ако виждате света в положителна светлина, то нещата ще ви се нареждат добре. А от неизбежното и предначертаното никой не може да избяга.

Хубав и усмихнат ден!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още