Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Почистване на тялото със зърнени храни

Хороскоп

Почистване на тялото със зърнени храни

Почистване на тялото със зърнени храни - Tribune.bg
Снимка:

Прочистването на организма със зърнени храни е прост и ефективен начин!

Най-ефективно е прочистването на организма през пролетта и есента, когато се появяват естествени пречистватели. Този процес може да се сравни с основно почистване, а по-мекото почистване на тялото през цялата година - с ежедневно почистване на къщата.

Макробиотиката ни кани да прочистим организма с помощта на зърнени храни. Чудесен начин за прочистване са обичайните четири зърнени храни - ориз, просо, елда и пшеница.

Кашата от тях има ефект на четка, която изстъргва токсините от стените на вътрешните органи и ги отвежда. За това в продължение на 10 дни не трябва да ядете нищо друго освен каша: ориз, елда, просо, пшеница. По-добре е да се редуват, но ако обичате елда, яжте я, за ваше здраве, поне за десет дни.

Преди готвене е полезно зърнените храни да се накиснат за поне 15 минути (пълнозърнестите зърна пшеница - за една нощ), след което тази вода да се отцеди. Варете каша само с вода, без мляко. По-добре е да използвате морска сол и да използвате нерафинирано (с миризма) растително масло (по-полезно е от рафинираното).

Всяка порция трябва да се дъвче 25-50 пъти.

Такава диета подмладява тялото и го изчиства от токсините. За да не бъдете водени от емоции, често си повтаряйте, че всяка клетка от тялото ви е пречистена, нормалното функциониране на органите е възстановено и скоро ще станете здрав и красив човек, който възприема света положително.

Зърнените храни съдържат точно онези микроелементи, които липсват на изтощените нерви. Неслучайно сред продуктите, препоръчвани от диетолозите за преодоляване на стрес, безсъние, обща слабост, раздразнителност, едно от първите места заемат елдата и пшеницата.

Този метод за прочистване е ефективно профилактично средство за прочистване на черния дроб и жлъчните пътища при възпаление на жлъчния мехур – много често срещано женско неразположение. Факт е, че образуването на шлаки до голяма степен се провокира от консерванти и хранителни оцветители, които осигуряват цвят, вкус и мирис на продуктите. Оцветителите и изкуствените химикали, които се съдържат в шоколада, сладоледа, сладките, са вредни за организма, тъй като не са включени от природата във веригата на химичните трансформации в процеса на преработка на храната. Черният дроб не може да се справи с този поток от ежедневни интервенции, в резултат на дискомфорт започва възпаление и разстройството се разпространява в целия стомашно-чревен тракт... Фекалните камъни се отлагат в червата, които затрудняват усвояването на хранителните вещества от храната. Шлаките не се отстраняват от тялото с години и възниква постоянна интоксикация, което в крайна сметка води до хронични заболявания.

Почистването със зърнени храни и постепенният преход към хранене само със здравословни продукти ще осигурят не само лечебен, но и естетичен ефект. Още след първия етап от 10 дни ще можете да забележите нормализиране на теглото - доказателство за прочистване и заздравяване на червата и целия стомашно-чревен тракт.

И накрая една интересна рецепта.

Оризов пай със сушени кайсии

3 чаши горещ ориз

2 чаши горещо пюре от сушени кайсии

Сварете 1 чаша сушени кайсии с малка щипка морска сол (гответе около 20 минути), след което намачкайте кайсиите с вилица. Смесете ги с ориза, кората на половин лимон (настъргана), добавете (по желание) канела, карамфил. Поставете във фурната за 20-30 минути.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати