Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Подхранване на „уморената“ коса

Хороскоп

Подхранване на „уморената“ коса

Снимка:

След нанасяне на подхранваща маска върху косата е полезно да направите Прасана Мудра (търкане на ноктите)

Зима е, температурни промени, шапки, сух въздух, малко слънчева светлина и витамини. Всичко това има пагубен ефект върху косата ни. Не е изненадващо, че до пролетта косите изглеждат „уморени“, скучни, сухи, чупливи, с пърхот и разцепени краища. Как да подхранвате косата си у дома? Може да използвате съвет от Аюрведа: вземете 2-3 супени лъжици кокосово масло (количеството зависи от дължината на косата), сок от алое, разбъркайте и нанесете върху косата. Изплакнете след 20 минути. Като алтернатива можете да използвате къна. След нанасяне на подхранваща маска върху косата е полезно да направите Прасана Мудра (търкане на ноктите).

Изпълнение на мудрата: Леко трийте ноктите на осемте пръстта (без палците) на двете ръце за 5-10 минути. Правете го достатъчно активно и с натиск. Това е един от най-лесните начини за намаляване на косопада и укрепване на космените фоликули. Премахва умствената умора. Подобрява настроението.

Прасана МудраПрасана Мудра

Полезно е да практикувате всеки ден. Ако всеки ден в продължение на един месец правите тази мудра ще сгъстите косата си, ще ускорите нейния растеж, дори ще предизвикате поникване на нова коса. При оплешивяване и обилен косопад е необходимо да бъдете по-упорити, защото процедурата по възстановяване на косата ще отнеме повече време (около шест месеца). Най-добър резултат ще получите, ако правите това сутрин на гладен стомах. Може да я правите и в друго време, например докато гледате телевизия.                                                                                                                                                                                                


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още