Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Полезни съвети и практики за 17 юли

Хороскоп

Полезни съвети и практики за 17 юли

Снимка:

Символи на днешния ден са жабата, блатото. Това е 26 лунен ден, който се счита за опасен.

Не започвайте нови дела, това ще донесе загуби. Може да затънете в „блатото“ на проблемите.

На излизане от къщи, мислено се оградете с бяла светлина, кажете си защитна формула или молитвата „Отче наш“.

Ако първият човек, когото срещнете днес, носи големи и тежки чанти, тогава вашият житейски път правилно е избран от вас.

Ако сте видели светкавица или мълния (без значение на сън или реално), тогава Вселената ви призовава да поемете контрола върху негативните емоции - гордост, завист, егоизъм.

Днес е идеално време за общуване с духовен наставник.

Благоприятно е да отидете на масаж, за да могат мускулите ви да освободят напрежението. Препоръчителни са също очистителните процедури. Парната баня, сауната чрез потта силно изчистват организма.

По-добре е нежният пол да прекара вечерта вкъщи. Ако трябва да излезете, по-добре да изберете надеждна компания. Вероятността за нападение (изнасилване) е много голяма.

Възможни са кражби, грабежи, измами. Могат да ви ограбят не само финансово, но и енергийно. Лунният месец е към края си, вътрешната ни енергия е в упадък, а гладуващите „енергийни вампири“ (хора, на които им липсва енергия) се стремят да се „зареждат“ с всички сили. Рискът от загуба на енергия по време на разговори е особено голям. Ето защо, днес трябва да сте избирателни в контактите и да избягвате безцелните чатове в социалните мрежи, по телефона.

Ако в момента транзитният Марс прави негативен аспект към важна точка от хороскопа ви, пазете се от кражба на мисли, идеи и емоции.

Алкохолът може да причини проблеми. Както знаете, той притъпява чувствата и самоконтрола. По-добре се въздържайте да пиете и да общувате с подпийнали хора.

Днес е лесно да попаднете под негативното влияние на някой друг.

Обърнете внимание на похвалите в този ден. Вероятно тези думи са измамни и ви водят в плен на илюзиите, може би са провокация. А тези, които ни се карат или критикуват на този ден, те са искрени. Те ни „указват“ върху какво да работим. Благодарете на тези хора за урока! И запишете защо сте се скарали в този ден - това ще ви покаже посоката на работа върху себе си. По-добре е да говорите по-малко и да мълчите повече. 

Днес трябва да наблюдавате колкото е възможно повече какво се случва наоколо. Ако нещо се случи, запазете спокойствие, бъдете безпристрастни. Приемайте всичко като бързо отминаващо: „Всичко тече, всичко се променя“. Опитайте се да си представите себе си като „камък“ на пътя и че около вас се случват някои събития, на които не трябва да обръщате внимание.

Необходимо е да отделите няколко минути за пълен анализ на вашите лични постижения. За това ще помогнат специалните техники, които дават възможност да се отървете от излишната самоувереност и да разберете в коя посока трябва да продължите.

Практика „Поглед отстрани“

Погледнете живота си отстрани: при успех, при неуспех, при печалба, при загуба. Оценете всички аспекти реално и разумно. Не приемайте думите на други хора: похвалите могат да бъдат неискрени, а завистливите хора могат да намерят недостатъци навсякъде и за всичко. 

Собственият анализ на успехите ви ще ви позволи да не се поддавате на влиянието на илюзиите и измамата. Стъпка по стъпка анализирайте вашите дейности, резултатите от работата си. Намерете силните и слабите си страни.

Практика „Кълбо на проблеми“

За да се избавите от проблемите, вземете този, който най-много ви безпокои в ръцете си, като топка. Представете си, че държите едно кълбо. По-добре е, ако не е стегнато, а малко разхлабено.

И сега започнете да развивате това „кълбо“, спускайки нишката в бездънен кладенец, като си припомняте едновременно с това какво доведе до настоящата ситуация, но в обратен ред. Какво се случи днес, какво се случи вчера, по-предния ден, преди месец, година, развийте топката до основата й, докато нишката свърши.

Обикновено нишката на кълбото започва да се навива първоначално върху някакъв лист хартия. Ако „намерите“ лист хартия в края, мислено го изгорете и подайте края на конеца  на Всемогъщия, на неговата воля. Възможно е, като развиете вашето „кълбо“, да разберете причината за веригата от събития, през които е трябвало да преминете. Сега с времето всичко се вижда толкова ясно. Но ако след като го развиете не намирате нищо, тогава вече сте „разплели“ ситуацията и сега тя ще се развие по различен начин и сами скоро ще се убедите.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още