Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Постигане на енергийно равновесие с помощта на цветята

Хороскоп

Постигане на енергийно равновесие с помощта на цветята

Снимка:

Съгласно древното китайско учение Фън Шуй във всяка стая на дома трябва да има равновесие на мъжкото начало Ян и женското Ин, а също и на петте стихии: Дърво, Огън, Земя, Метал и Вода. С помощта на цветята и растенията, които се отнасят към различните стихии, лесно може да се постигне това равновесие.

Мъжкото начало Ян се символизира от растения с пестеливо изразени едноцветни форми, а енергията Ин - с пищно растящи растения с тъмни и гъсти листа.

Към стихията на Огъня се отнасят растенията с червени цветове - пеларгония, бегония, коледна звезда. Към стихията на Земята са всички растения с жълти и оранжеви цветове - невен, калцеолария, нарцис. Към стихията на Метала са растенията с бели цветове и сребристи листа, а също и вечнозелените растения леко поддаващи се на формиране, например чемшир. Към стихията на Водата принадлежат растенията с небесносини, сини и тъмносини цветове, блатните и водните - лавандула, воден хиацинт, ирис, бръшлян, традесканция.

Най-добрите стаи за цветя са гостната и трапезарията. За кухнята и спалнята трябва да се подбират по-щателно. Стайните растения никога не трябва да се поставят в права линия между прозореца и вратата или между две врати. В кухнята може да се сложат растения с плавно закръглени листа, украсени в нежно-зелени тонове.

В спалнята никога да не се поставят много стайни цветя. Да се избират тези, които действат успокояващо: богородичен косъм (Adiantum), камелия, бамбук, хлорофитум, циклама, гардения, жасмин, мирта, нефролепис, стайна роза, узумбарски теменужки (сенполия), толмия, но не съвсем близо до леглото. Спокоен сън ще ви дари фикус с малки листа. Този, който иска да увеличи сексуалната си активност, може да отглежда в спалнята пораснало от семе авокадо. То засилва влечението, разкрепостява и настройва към разбирателство. В този случай ще са му полезни и растения с огнено-червени цветове. От влиянието на времето защитават спящите хора цикламата и марантата.

В детската стая е добре да се поставят растения с бели и нежно розови цветове. Те надеждно предпазват помещението от негативни въздействия. Много подходящи са сенполия, глоксиния, пеларгония, бегония. Последните две активно пречистват въздуха. Добре е да има също пасифлора (страстниче), гардения, мирта, алое. Кактуси в детската стая по-добре да няма. Да се избягват там също и цветя с тъмно-сини и виолетови цветове. Те имат твърде силна собствена енергетика и децата може да се чувстват дискомфортно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема