Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Поверия: Какво ви очаква, ако храните птиците

Хороскоп

Поверия: Какво ви очаква, ако храните птиците

Поверия: Какво ви очаква, ако храните птиците - Tribune.bg
Снимка:

Повечето добросърдечни представители на човешката раса обичат да хранят пернатите си приятели птиците през зимата, когато нямат какво да ядат.

Трябва да се знае, че тази им дейност може да донесе само добри неща в живота им. Освен удоволствието, че са направили добро дело, това действие може да бъде и от голяма полза за тях, тъй като Висшите сили възнаграждават такива хора.

Някои хора просто от добротата на душата си дори през топлия сезон хранят птиците, врабчетата, гълъбите, патиците на езерото, някои хранят синигерите, други правят къщички за птици, като оставят храна, а има и такива, които от любов към птиците ги отглеждат у дома и също така се грижат за тях всеки ден. За всички тези добри дела човек ще бъде възнаграден от Небето. Затова винаги трябва да бъдете добри. 

Според легендата птиците са участвали при разпъването на Христос. Лястовиците вземали гвоздеите, с които заковали кръста на Спасителя и ги отнесли далеч от палачите. Врабчетата намерили инструментите за изтезание и ги върнали обратно. 

Има една малка птичка, наричана е кръстосана птица, кръсточовка, клест, която е с големината на врабче и има кръстовиден клюн, който я отличава от другите птици. Защо има такъв клюн, легендата разказва: именно тези птици долетяли до Голгота и започнали да се опитват, от любов към Господа, да изтръгнат гвоздеите от кръста с клюновете си, с които Исус Христос бил прикован на кръста. Но се оказва, че не е по силите им и върховете на клюновете на птиците се огънали, а перата, зацапани с кръв се зачервили. За това, в някои страни са били наричани „птиците на Христос“.

Снегурът е червеногръд красавец и според легендата също долетели до Голгота, където Христос бил разпнат. Те се опитвали да издърпат тръните от трънения венец на главата на Исус. Кръвта на Христос капела върху тях и перата им се ошарили в червено завинаги. 

Има толкова много видове птици и всеки вид от тях има свои собствени характеристики. Например, можете да храните чайките край морето или пеликаните в зоопарка, просто трябва да знаете какво ядат. И едните и другите ядат дребни рибки - цаца, сафрид, попчета и други са подходящи за това. Гъските например се хранят със зърнени храни или комбинирани фуражи. Патици, врабчета, гълъби, врани и свраки могат да се хранят със зърно.

Съществува мнение, че ако птиците се хранят с остатъци от хляб, това води нахранените птици до бърза смърт! Причината е процесът на ферментация в стомаха на птицата, както и повишеното съдържание на сол, което води до отравяне със сол на тялото на птицата. Големите количества въглехидрати в белия хляб не са полезни. Ако това е еднократно като храна, тогава е добре. Но постоянното хранене с бял хляб ще доведе до недостиг на витамини и заболявания на птиците и патиците. Хлябът не е хранителен за птиците и само "запушва" гушата и стомаха им, като всъщност не носи енергийна стойност. Понякога в желанието си да извършим добро дело, можем да навредим. Ако хвърляте хляб на патиците в езерото, хлябът набъбва и може да навреди. Но човек трябва да защитава лековерното пернато същество от вредни продукти. Такива са чипс, пуканки, солени крекери, бисквити, захарни изделия. Много продукти съдържат сол и подправки, които са опасни дори за човешкото здраве. А за патиците, дори бели кифлички, напоени с шоколад, парченца вафли, бисквитки ще станат отрова. След такова хранене патиците ще се разболеят и скоро ще умрат. За хранене на патиците не се допуска пушена и осолена риба, храна с много сол и черен пипер.

Птиците трябва да се хранят само със зърно: пшеница, ечемик, овес, просо, или семена, кедрови ядки, но не пържени или осолени. Най-ефективно е храненето с птичи микс, закупен от зоомагазин.

Поверия какво ви очаква, ако храните птиците

Ако храните гълъби, това ще донесе просперитет на къщата, такива хора няма да имат нужда никога от храна. Те няма да имат недостиг на качествени продукти и ще имат напълно приличен начин на живот. Така че пернатите приятели също могат да донесат полза на къщата.

Обаче (извън поверието) имайте предвид, че ако нахраните един или два гълъба на определено място и те ще запомнят времето и мястото, където храната ще ги чака. И все повече птици, информирани от техните роднини, ще пристигат там на същото място. Последиците от ситуацията няма да ви хареса. Затова избирайте мястото внимателно.

Ако храните гарвани, врани и свраки, тогава ще настъпят кардинални промени в живота и най-вероятно към по-добро. Някой може да смени работата си и да получи по-изгодно предложение, други ще започнат ремонт или ще купят нови мебели или друга скъпа покупка, кола. Някой може да отиде да учи в университет или да се запише на престижни курсове, да срещне половинката си.

Когато някой отглежда вълнисто папагалче или канарче у дома, той им осигурява всеки ден вкусна и питателна храна и за това ще бъде възнаграден. Такъв човек никога няма да има недостиг на верни приятели, които винаги ще се притекат на помощ в точния момент.

За тези, които хранят синигери в студено време, Висшите сили със сигурност ще помогнат, те ще възнаградят такъв човек за доброто сърце и щедростта с късмет в ежедневието, което ще донесе, макар и не много големи, но значителни победи над обстоятелствата и хората.

Ако нахраните чайките, това ви обещава приятно във всяко отношение, вълнуващо и безопасно морско пътешествие с живописни гледки или вълнуващо приключение, например воден круиз.

Когато някой е лекувал и се е грижил за пеликан, това означава, че в близко бъдеще ще му се случи нещо добро. Той може да има късмет в нещо и може би дори да му провърви в нещо по-голямо, всичко ще зависи от обстоятелствата.

Ако някой се грижи за бухал или сова у дома и им осигурява ежедневна храна, това ще му донесе просперитет в дома, а в същото време радост и добро настроение, просперитет в семейния живот.

Ако някой е пожелал да си вземе ястреб или сокол да се грижи за тях, тогава за неговото внимание и ежедневни грижи, Бог ще го защитава от предстоящите опасности. И той винаги ще излиза сух от водата.

Когато някой държи патици или гъски на вилата, това му обещава успешно домакинство, всичко ще бъде в ред, като по този начин могат да бъдат избегнати различни неблагополучия. Например, фуражът няма да се развали, разходите ще бъдат направени рационално, бедите ще го заобикалят.

Ако нахраните патиците или гъските край езерото, това предвещава добри новини в близко бъдеще.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати