Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Поверия, свързани с копривата и нейните магически свойства

Хороскоп

Поверия, свързани с копривата и нейните магически свойства

Поверия, свързани с копривата и нейните магически свойства - Tribune.bg
Снимка:

За да се предпазите от въздействието на лоши очи или уроки, трябва да носите малко коприва в джоба си

За обикновените хора, които нямат достатъчно езотерични познания, копривата е само вредно растение, което може да ги „опари“ болезнено. Към „горещото“ растение почти винаги са се отнасяли отрицателно. Децата се страхуват от коприва, бият я с пръчки. Но растението коприва има такъв набор от полезни и магически свойства, за които някои хора дори не са наясно.
От древни времена това растение се използвало за различни видове обреди, смятало се за магическо.

Поверия, свързани с копривата

Има вярване, според което копривата расте на място, където се натрупва много лоша, черна енергия. Колкото повече коприва расте, толкова по-плачевно е положението. На такива места не трябва да строите къща, да спрете за през нощта, да засадите градина.

За да се предпазите от въздействието на лоши очи или уроки, трябва да носите малко коприва в джоба си. Коприва, ако имате в джоба си, се смята, че може да предпази човек от мълния при гръмотевична буря.

Ако в къщата има болен, трябва да отскубнете копривата с корена и да кажете името му, тогава болестта ще се оттегли по-бързо.

Случайно да се опарите с коприва е добър знак. Така тя поема частица негатив, освобождавайки човека от лошо настроение.

Намирането на находка в копривата е лош знак. Оттам, в никакъв случай не можете да я взимате, тъй като можете да си докарате неприятности.

Ако оплетете венец от това растение и го поставите на оградата, къщата ще бъде защитена от проклятия, уроки и влиянието на лоши очи.

Какви магически свойства има копривата?

Растението, което ни създава толкова много проблеми, има много полезни свойства. Мнозина са запознати с гастрономичните особености на копривата. Не е тайна, че с помощта на коприва се лекуват много заболявания. Но далеч не всички знаят, че тревата има силни магически свойства. Нашите предци са вярвали, че копривата има голяма магическа сила още от древни времена. Те вярвали, че изгарящите й власинки могат да прогонят цялата лоша енергия. Тя притежава следните магически свойства:

Способността да се съхрани красотата и младостта. Ако добавите коприва към ваната и останете в нея известно време, тогава можете да запазите здравето и младостта си. Подобна процедура може да спаси човек от неразположение, да отмие целия негатив, натрупан през деня.

Букет от коприва, който собствениците на къщата поставят пред входа, премахва лошите мисли на всички, които влизат, а също така предпазва от неочаквани посетители.

Вещите хора казват, че копривата може да изчисти къщата от лоша енергия. За да проведете ритуал за почистване на пространството от всяко зло, трябва да поставите малко коприва във всеки ъгъл на дома и да я оставите там да престои един ден. След като копривата престои в ъглите за 24 часа, трябва да бъде изхвърлена. Смята се, че тя абсорбира всичко лошо, което е в къщата и я почиства.

Въпреки факта, че копривата има много незабележим външен вид и много пари, тя има много интересни свойства. Прилагайки я в ежедневието, можете да се отървете от негативните въздействия на околната среда, да подобрите здравето и да освободите ума си от негативните мисли.

Ако човек започне да се чувства неразположен, се появява безсилие, умора, тогава използването на коприва ще помогне да му върне енергията и силата. В миналото хората често поставяли копривата в обувките си, за да ги защитава и да не позволи на злите духове да овладеят душата на човек.

Копривата е едно от дванадесетте вълшебни растения, използвани в магията. Методите за използване на магическите сили на тази билка са огромни.

Предсказване за „врага“

В живота често се случва - усещате, че някой ви прави мръсни номера, но не знаете кой е. С помощта на копривата можете да разберете името на „врага си“.

Има един начин, но не е много приятно. Прокарвайки ръка над копривата, мислете за нещо добро. Ако успеете да се съсредоточите върху положителното, тогава копривата няма да ви изгори. Изброявайте имената на хора, които са в кръга на заподозрените. Когато стигнете до името на истинският враг, силна изгаряща болка ще ви накара да спрете!

Ако изсушите коприва и я носите като амулет на гърдите си, ще си върнете спокойствието, ще се излекувате от безсънието.

Ако в училище нападат детето ви, пришийте листо от коприва към дрехата му и тя ще го защитава.

Ако случайно се опарите от коприва, това е хубаво – означава, че нещо лошо си е отишло от вас.

Копривата подхожда за всеки, но най-много на Овен и Скорпион. Растението не подхожда за офиси и на работното място, използва се само за дома.

Копривата е най-добре да се събира от 19 юли до 23 август. Събира се стара и здрава коприва на млада Луна.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети