Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Поверия, свързани със солта

Хороскоп

Поверия, свързани със солта

Поверия, свързани със солта - Tribune.bg
Снимка:

Сега всеки има в къщата си сол, но в древни времена е била скъпа подправка, която са използвали само богатите. Имало момент, в който трябвало да се плаща много скъпо за сол и не всеки можел да я купи. Бедните я използвали изключително за осоляване на зеленчуци за зимата. Солта се слагала на масата, само когато гостите пристигат, а те самите използвали пепел. Солта струвала теглото си в злато, следователно, към нея се отнасяли много внимателно. Ако се случело някой да разсипе сол, това било голям грях. Хората се карали и понякога се ядосвали един на друг заради разсипаната сол, не разговаряли помежду си.

Използван ежедневно при приготвяне на храна, този продукт има необичайни свойства. Той е в състояние да повлияе положително на човек, но често нанася вреда. Следователно, с тези кристали се работи внимателно. Солта е използвана като консервант, тай като символизира живота и спирането на разпада. От друга страна, нейната почти абсолютна стерилност направила солта символ на безплодието. Римските войници се разплащали със сол, тъй като тя имала ценността на парите.

Сред хората има обичай - да посрещат гостите с хляб и сол. Това не е случайно. Солта още на прага защитавала човек от злото, прогонвала злите духове. Ако гостът вземе хапка от парче хляб, като го потопи в сол, значи идвал с добро. Но ако откаже, не се очаквало добро от него.

Популярно било сред хората да оставят хляб и сол на масата за домашния дух. За да знае, че е добре дошъл в къщата.

Със солта са свързани още вярвания:

Смятало се, че ако човек не цени солта, тя ще попие отношението му към себе си и човекът, който я е разпилял, може да има проблеми.

Щипка сол в люлката на бебето ще го предпази от зли сили преди кръщението.

Не се купува сол в понеделник и събота. Купуването на сол в тези дни, може да донесе мъка на семейството.

Не заемайте и не давайте назаем сол. Давайки сол, човек раздава късмета си, а като взема назаем, приема нещастието.

Не си предавайте сол от ръка на ръка. Този, който предава солта се освобождава от беди и ги предава на този, който я взема. Ако все пак не можете да откажете на съседката, тогава сложете солта на масата и сама да я вземе от там.

Да разсипете сол преди път, предвещавало лошо пътуване.

Да разсипете сол едновременно на масата и пода предвещава скандал.

Солницата трябва да бъде от дърво. Дървото и солта създават енергия на хармония и уют у дома.

Солницата трябва да се държи затворена, иначе солта приема негативната енергия и после я използвате.

Преди да сервирате храна, не забравяйте да сложите солницата на масата. Народните легенди казват, че по този начин ще привлечете пари в къщата. Веднага след хранене солницата трябва да бъде затворена и прибрана от масата. В противен случай зъл дух може да се настани в нея.

Колкото повече сол използва човек в храната си, толкова по-лош става неговият характер.

От древни времена има вярване, което казва, че човек, който е пресолил храната, е много влюбен. Ако не е достатъчно осолена храната, тогава се вярва, че човек мисли само за себе си. Солта е най-често срещаната съставка, използвана при любовни магии, ритуали.

Ако често сънувате кошмари, сложете торбичка със сол под възглавницата си.

Ако често в дома има скандали между съпрузите или членовете на семейството, сипете сол в ъглите на дома, за да абсорбират негативната енергия и да възстановят мира.

Ако сте натрупали много негодувание, изсипете сол в тигана и докато тя се загрява в него, оплачете се върху солта и ще ви стане по-леко.

Ако вашите гости са поръсили сол, тогава най-вероятно те са дошли в къщата ви с лоши намерения.

Ако солта се разсипе по посока на някой човек, очакват го беди.

Разсипаната сол не трябва да се помита, а събира и хвърля през лявото рамо (в лицето на дявола).

За да неутрализирате действието на разсипаната сол, трябва да се пролеят много сълзи.

За да се предотврати спор, има две възможности, които са доказани през годините: Начертайте в разсипаната сол малък кръг с левия си малък пръст и добавете захар в центъра на кръга. Вземете щипка сол и я хвърлете през лявото рамо. Смята се, че такъв прост ритуал ще помогне на човек да се отърве от изкушението на дявола.

Солта е в състояние да записва както положителна, така и отрицателна информация. Можете да „наговаряте” различни положителни програми върху нея и да я използвате във вашия дом и за благополучието на другите. Не забравяйте обаче, че всичко негативно, което искате да насочите към някого с помощта на сол, ще се върне към вас като бумеранг.

Кристалите на солта са способни да натрупват положителна информация. Ако ги заредите с топлина и любов, торбичка със зрънца сол ще бъде отличен лек срещу умора и депресия; продуктът е в състояние да запази свойствата си за дълго време. Следователно човекът, на когото е подарена, може да използва подаръка като мощен амулет.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати