Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Позитивни навици, които правят живота по-щастлив

Хороскоп

Позитивни навици, които правят живота по-щастлив

Снимка:

1. Отнасяйте се към живота като към игра, в която понякога печелите, а понякога губите.  Избягвайте прекалено сериозното отношение към живота. Както казва незабравимият барон Мюнхаузен: „Вие сте твърде сериозни, господа!“ - прекомерната сериозност води до постоянно напрежение и в крайна сметка до срив. Късметът избира онези, които гледат на нещата по-малко фатално и разбират, че печеленето на лотария не винаги е възможно, но загубата може да бъде последвана от печалба. И също така всеки проблем престава да бъде важен, ако му се „надсмеете“ - работи на 100%. Това не е лесно да се направи, но е възможно. И веднага щом се засмеете на проблема, той се издува като балон.

 

2. Мислете позитивно.  Положителното мислене е антоним на негативното мислене, когато човек сам нагнетява атмосферата около себе си. Наложете табу върху твърденията: „Това е моят кръст“, „На мен ми е писано да страдам“, „Исках най-доброто, но стана както винаги“. Отрицателното мислене разстройва психиката: в края на краищата мислите ни са пряко свързани с поведенческите ни реакции (както и обратното). Всичко ни се изплъзва от ръцете, един провал следва след друг и дори не забелязвате, че привличате този лош късмет със собственото си настроение? Прекъснете този порочен кръг, спрете ментално да очаквате неуспехите си - както налични, така и хипотетични - и те ще спрат да ви следват по петите.

 

3. Обградете се само с позитивни неща.  Ако сте свикнали да гледате филми на ужасите и да четете само престъпна хроника във вестниците, не се надявайте, че късметът ще почука на вашата врата. За да го примамите, трябва да се обградите с всичко със знак плюс: красиви неща, мажорна музика, добри хора и любими животни. Пускайки само доброто в сърцето си, вие се програмирате за радост, щастие, късмет.

 

4. Усмихвайте се на хората.  Психофизиолозите казват, че дори строгата усмивка след известно време предизвиква приблизително същия ефект като искрената усмивка. Активно работещите лицеви мускули разширяват кръвоносните съдове и подобряват снабдяването на мозъка с кислород, клетките на централната нервна система започват да произвеждат ендорфини, а ние ставаме по-благодушни и оптимистични. Общуването с усмихна човек е къде по-приятно, отколкото с мрачен и намръщен.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още