Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Практически съвети за лечение при ретрограден Меркурий

Хороскоп

Практически съвети за лечение при ретрограден Меркурий

Практически съвети за лечение при ретрограден Меркурий - Tribune.bg
Снимка:

Много астролози твърдят, че ретрограден Меркурий има енергия, която може значително да ни повлияе: комуникацията, интелектът и психическото равновесие ще зависят от тази ретроградност, следователно тази енергия ще стане отрицателна.

Какви проблеми се приписват на ретрограден Меркурий? Хората стават по-непохватни, съмняват се във всичко (особено в себе си), забравят нещата, разсеяни са, сънят е засегнат.

При ретроградното движение на Меркурий се случва да има забавяне, неподвижност или закъснения в живота във всички сфери, за които отговаря планетата, проблеми, съмнения, но също размисъл и интроспекция. Именно поради тези последни две характеристики може да започне оздравителен процес при ретрограден Меркурий.

Влиянието на това планетарно движение ще повлияе на знаците по няколко начина: от една страна хората ще се чувстват малко като в капан, без много възможности за действия. Меркурий може да ни завлече в объркващи ситуации поради невнимание, небрежност и грешки. За да могат нещата да се развиват безопасно, е препоръчително да не бързате и внимателно да проверявате всичко. Не е добре да се вземат решения на този етап, а просто да се наблюдава какво се случва вътре във вас. С други думи, ще има объркване в решенията, така че не е препоръчително да започвате нови начинания например.

Периодът на ретрограден Меркурий е много благоприятен, за да разберете по-добре себе си, силните и слабите си страни, своята цел. Първото нещо е, че трябва да се отворите към вътрешния си свят и да обърнете внимание на интуицията си, трябва да се доверите на емоциите, които идват отвътре, били те положителни или отрицателни, трябва да се опитате да ги разберете.

Разберете и приемете негативните емоции, приемете ги като ситуация, която не сте избрали вие или която е необходимо да простите, примирете се, за да се освободите от този товар. Това наблюдение на най-тъмните ви части е добро начало и първата стъпка, за да можете да се развивате и да започнете лечебен процес с ретрограден Меркурий.

Най-доброто нещо, което можем да направим през този период, имитирайки „движението за връщане назад“ на Меркурий в небето, е да се върнем някъде, в нещо, което имаме да довършваме, да приключим, да изчистим. Ретрограден Меркурий е благоприятно време за дейности, свързани с връщане към стари случаи, неща, ситуации и т.н. - за преразглеждане, изследване, изясняване, пренаписване, покаяние, замяна, отмяна, подновяване, подобряване, възпроизвеждане, повторно научаване, отразяване, реформиране, пренастройване, съживяване, възстановяване и т.н.

Хубаво е да се медитира в този период. Ако го направите, използвайте камък от Обсидиан, за да разберете и помирите с минали събития, този камък също ще ви помогне да премахнете отрицателните енергии, ще ви даде защита, ще балансира мислите ви, като внесе повече умствена яснота. В миналото са го наричали „спасителят“, защото предпазвал от лоши постъпки. Той е камък на предпазливостта, помага на концентрацията. Пречиства ума, премахва объркването, блокира отрицателната енергия от аурата.

Други елементи, които можете да използвате в този лечебен процес с ретрограден Меркурий, са камъкът Селенит и билката Салвия (градински чай), които ще ви помогнат да отблокирате енергиите и да изчистите аурата си. Можете да използвате камъка като Рейки, като го поставяте върху чакрите, а Салвията като подправка, чай или благовоние.

Друг съвет е да си направите релаксираща вана с цитрусови плодове. Тези плодове, като лимон, мандарина, портокал, лайм, грейпфрут, наред с други, са свързани с Меркурий и неговите лечебни сили, както във ваната, така и като храна, те ще ви бъдат от полза в тази ретроградна фаза.

Меркурий влияе не само на състоянието на вашите дела, но и на здравословното състояние. Има специфични зони и системи на тялото, чиято работа е свързана с тази планета. Това са системи за транспортиране на елементи и предаване на информация, включително работата на нервните импулси.

Освен това тази въздушна планета е свързана и с процесите и реакциите на окисление в организма с участието на кислород и въглероден двуокис, както и с функционирането на бронхите и белите дробове. Меркурий „управлява“ ръцете ви: от раменете до върха на пръстите, от сухожилията до ноктите, а някои експерти отбелязват възможността за неговото въздействие върху панкреаса и далака. Можете да предприемете профилактични мерки за изчистване и укрепване на тези части от тялото.  


Етикети енергия

Топ новини

виж още