Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пръстенът на Сатурн

Хороскоп

Пръстенът на Сатурн

Ивелина Пенчева - астролог, автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот

Ивелина Пенчева - астролог, автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот

Пръстенът на Сатурн на ръката

Всеки пръст на ръката отговаря на определена планета. Сатурн отговаря на средния пръст. Пръстенът на Сатурн е като полукръг под самия пръст. Той може да бъде представен като овална дъга или чрез свързване на две наклонени линии, напомнящи повече на триъгълник. Такъв знак е доста рядък на ръцете. Почти никога не се появява от самото раждане, а само в определени периоди от живота и след това в повечето случаи може да изчезне.

Както вече казахме, тази линия се появява само в определени моменти от живота, следователно тя никога няма да говори за постоянните качества, присъщи на човек от раждането. Най-често знакът може да се види на ръката през трудни периоди от живота. Като цяло самото значение на пръстена на Сатурн на дланта се счита за отрицателно. Този знак често се проявява при несигурни хора, които страдат от факта, че нищо не се получава в живота. Вината за всичко е собственото погрешно отношение към неуспехите, липсата на енергия или постоянство, пречещи нещата да бъдат завършени, песимистичен поглед върху живота, неспособност да постигнат това, което искат, понякога - склонност към самота, сложност на характера.

Обикновено хората, които имат този пръстен, не знаят как да се радват на живота, настроени са срещу другите, тъжни или депресирани през повечето време и склонни към самоубийство.

Пръстенът на Сатурн на дланта е неприятен знак, тъй като представлява натиск, трудности, препятствия, разочарования, недоволство. Хората със Сатурнов пръстен ще бъдат обусловени от определена среда, за да разкрият своите способности. Макар и интелигентни, те са самотни, твърди, егоистични, живеят с предварително измислени идеи, без да изпитват жажда за живот. Те са тихи хора, често се губят във фантазиите си, без желание да знаят или открият нещата или истински да опознаят душата си. Като цяло думите не съвпадат с действията, говорят много, а правят малко, оттук и липсата на цели в живота.

Понякога пръстенът на Сатурн се появява в ръцете на хора, преминали през много труден период, поради който са буквално на ръба, а понякога дори мислят за самоубийство. Това обаче е доста екстремна проява. По-често знакът може да се намери сред онези, които просто са попаднали в черната лента и са загубили оптимизма си за известно време.

Те не обичат да общуват с останалия свят, така че не може да им се помогне, те имат сложен живот и склонност понякога към самоубийство. От здравна гледна точка те са склонни към мастопатия, хепатопатия и невропатия. Те могат да страдат от аметропия, късогледство и други очни заболявания.

 Анализ на пръстена на Сатурн

Ясен и дълбок пръстен показва, че човекът е интелигентен, спокоен и не желае да изразява мнението си за каквото и да било. Въпреки високите стремежи му липсва амбиция и често не успяват да постигне целта си или пренебрегва съветите на приятели (малко на брой), не поддържа връзка с роднини, повтаря грешки и изпада в грехове. Този пръстен обикновено се намира в дланите на престъпници или самоубийци.

Ако пръстенът на Сатурн е по-плитък и неясен, това показва, че тези, които го имат, не са комуникативни. Те са ексцентрични, обичат да живеят сами и не оценяват добрите намерения на околните. Те се женят трудно. Нямат склонност към убийства или самоубийства.

Ако пръстенът на Сатурн е прекъснат, това показва по-малко сериозно влияние и хората, които го имат, няма да имат големи проблеми, ако линията на ума е добра и палецът е силен.

Ако пръстенът на Сатурн не е полукръг, а наподобява X, линията на ума не е ясно подчертана и палецът е слаб, което показва, че те са упорити, песимистични, необщителни и ексцентрични, но не се сблъскват с големи препятствия. Също така, те често не постигат нищо, склонни да обиждат околните, склонни са към инциденти или самоубийства.

Ако имате Сатурнов пръстен, но линията на главата е ясна и живо изразена, неблагоприятното значение се омекотява, следователно самият човек, поради силата на характера си, може дори да не почувства влиянието на този мрачен период. Поне неговите преживявания няма да бъдат толкова катастрофални, колкото тези, които са слаби и чувствителни натури.

За да изчезне този Сатурнов пръстен, вашата задача е да повярвате в себе си, да укрепите вярата си в собствените си възможности, да търсите подкрепа, помощ с практически съвети.

Не се отказвайте от нещата, които сте започнали по средата, винаги се стремете да ги докарате до края. Спрете да се оттегляте в себе си, станете по-отворени за другите хора, по-отговорни към себе си. Научете се да виждате доброто дори в ситуации, които на пръв поглед изглеждат зле. Радвайте се на малките неща, усмихвайте се искрено, не се страхувайте да се смеете понякога. Обичайте живота във всичките му проявления. И най-важното - не забравяйте, че зад тъмната ивица светлината неизбежно идва!  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още