Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Предупреден, значи въоръжен

Хороскоп

Предупреден, значи въоръжен

Предупреден, значи въоръжен - Tribune.bg
Снимка:

Човешката психология е такава, че хората се чувстват неуютно, ако нямат психологическа опора в определен момент от живота. Хората, на които всичко им е благополучно, не се обръщат към астролозите и не четат астрологични прогнози във вестниците, но когато се наруши тяхното благополучие, то мигновено започват да търсят психологическа опора и често я намират в тези прогнози, поемащи всяка глътка въздух за безоблачно щастие. Или пък намират успокоение за проблемите си и неудачите си. Казват си: “А, то пише, че е лош деня и няма да ми върви днес, заради това стана така”.

Научната астрология започва тогава, когато човек постави пред астролога своя конкретен жизнен проблем и започнат взаимно да търсят благоприятен изход от ситуацията.

Ако денят се познава от сутринта и ако се знае, че ще вали (има дъждовна прогноза), човек взема чадъра си, за да не се намокри. По същия начин предупреден за бъдещите събития (от астрологията), които евентуално могат да му се случат, всеки един може да вземе съответните мерки и да ги избегне.

Често се казва “Предупреден, значи въоръжен”. Времето на раждането на човека определя свойствата на енергията, която ще го съпътства в продължение на целия му живот. Хороскопът помага да се подготвим за неизбежното, да съзрем промените, които ни предстоят и да коригираме това, което можем. Да узнаем за своите слабости и ако не можем напълно да се избавим от тях, то поне да поработим върху им и да ги смекчим в някакъв вариант. Точно по-такъв начин, узнавайки за неблагоприятната прогноза на времето, ние не се опитваме да разгоним облаците, а вземаме със себе си чадър, за да се предпазим от дъжда. 

Астролозите обаче се отличават един от друг. Често някой отбелязва:“Ама този пише, че всичко ще е наред, а другият дава само лоши неща.“ Ами да, в един и същи ден може да ви се случат и хубави и лоши неща. Началникът може да ви се скара, а вечерта любимият човек да ви зарадва с нещо приятно. 

Всеки астролог има свои индивидуални особености и свое предназначение в живота, различна гледна точка за нещата. И затова всичко, което той предава в своите прогнози, обезателно е свързано с някакви обстоятелства. Пречупено през личния светоглед. 

От огромната информация, която може да получи, анализирайки всеки ден от нашия живот, астрологът избира своята част, която счита за най-важна и полезна. Така едни астролози избират за себе си приятното задължение да описват само най-хубавото, което е възможно да се случи в близко време. Други се стараят да предупредят хората за тези неприятности, които могат да произходят от неверни решения и не дотам правилно поведение. И накрая, нужно е ясно да се разбере, че при цялото си желание астрологът прави обективна прогноза, но в нея винаги ще се съдържа и определен елемент на субективизъм. По такъв начин всички тези фактори водят до задължителни различия и възможни неточности в прогнозите. 

Дори да не вярвате на астролога, доверете се все пак на съветите, които получавате. Ако съблюдавате основните правила за “астрологическа безопасност”, това със сигурност няма да ви навреди. 

Алберт Айнщайн имал закована подкова на вратата на лабораторията си. Веднъж студентите му го попитали наистина ли вярва в това суеверие. А той им отговорил: “Разбира се, че не вярвам, но казват, че на тези, които не вярват също им помага.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети